Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4+1 θερμαντικά μπαχαρικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Αυτά τα μπαχαρικά μας κρατάνε ζεστούς!

12 Ιανουαρίου 2022 12:14
4+1 θερμαντικά μπαχαρικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά από τα μπαχαρικά και τα βότανα που καταναλώνουμε είναι ιδανικά για την προστασία του οργανισμού μας και για να μας προσφέρουν τη ζεστασιά που έχουμε ανάγκη τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά όταν έρχεται ο χειμώνας και η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα από τη ζεστασιά του καλοκαιριού. Παράλληλα, δείτε ποιά είναι τα μπαχαρικά που μας κάνουν πιο έξυπνους.

Η καλύτερη λύση είναι ένα ζεστό και υγιεινό ρόφημα, το οποίο μας κρατάει ζεστούς και προσφέρει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα 5 από τα καλύτερα θερμαντικά μπαχαρικά και βότανα για το χειμώνα είναι τα εξής:

1. Τζίντζερ

Η ρίζα ginger είναι φυσικό θερμαντικό, ενώ παράλληλα είναι αντιοξειδωτικό και αντισηπτικό. Σε ρόφημα, προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα από λοιμώξεις, ενώ βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος.

Μπορείτε επίσης να κάνετε θερμαντικά λουτρά με ginger, προσθέτοντας στο μπάνιο σας. Με τα λουτρά ανακουφίζετε το σώμα σας από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, όπως μυϊκούς πόνους και ρίγη, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος στα άκρα.

2. Καρότο

Όλα τα λαχανικά όπως το καρότο και το σκόρδο τα οποία είναι ρίζες που προτιμούν τον κρύο καιρό, είναι ιδανικά για να θερμαίνουν τον οργανισμό επαρκώς. Το καρότο όπως και το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και θεραπεύει τον επίμονο βήχα.

Η προσθήκη αποξηραμένου καρότου ή σκόρδου σε αφέψημα, δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει να σας προσφέρει.

3. Κάρδαμο

Το κάρδαμο εκτός από ελαφρώς θερμαντικό είναι πολύ καλό αποχρεμπτικό, ανοίγοντας τις αναπνευστικές οδούς και προσφέροντας ανακούφιση από συμπτώματα παραγωγικού βήχα.


μπαχαρικά

4. Κανέλα

Η κανέλα απορροφά την περίσσεια υγρασία από το σώμα και είναι ισχυρό θερμαντικό. Η χρήση της σε λουτρά και αφέψημα, βελτιώνει σημαντικά προβλήματα που συνδέονται με τη φτωχή κυκλοφορία του αίματος, ζεσταίνοντας τα άκρα με φυσικό τρόπο. Παράλληλα είναι ένα ακόμα μπαχαρικό με ισχυρή αντισηπτική δράση προστατεύοντας από λοιμώξεις και ιούς της εποχής.


5. Πιπέρι καγιέν

Το καυτερό πιπέρι καγιέν, είναι όπως οι περισσότερες πιπεριές, πλούσιο σε βιταμίνη C, τη φυσική προστασία από κρυολογήματα και ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Η θερμαντική του ιδιότητα ανακουφίζει από ρίγη, ενώ η χρήση του εξωτερικά βοηθά τα άκρα να παραμένουν ζεστά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share