Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτό το διακοσμητικό έχουν στο σπίτι τους όλοι οι άνθρωποι που έχουν στιλ

Για ποιο αντικείμενο πρόκειται;

11 Ιανουαρίου 2022 09:20
Αυτό το διακοσμητικό  έχουν στο σπίτι τους όλοι οι άνθρωποι που έχουν στιλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε γνωρίσει ανθρώπους που μόλις μπαίνετε στο σπίτι τους συνειδητοποιείτε ότι έχουν εκλεπτυσμένο στιλ; Και παρόλο που τα σπίτια τους δεν είναι ακριβά, είναι διακοσμημένα με ιδιαίτερα κομψό τρόπο; Αν ναι, τότε θα γνωρίζετε ότι χρησιμοποιούν κάποια στιλάτα αντικείμενα με πολύ έξυπνο τρόπο. Ένα από αυτά είναι τα πλεκτά καλάθια!

Παράλληλα, δείτε ποιο είναι το ιδανικό χρώμα να βάψετε το σπίτι ανάλογα με το ζώδιό σας.

Τα πλεκτά καλάθια είναι ιδανικά για να διακοσμήσετε τον χώρο σας με πολύ στυλ και παράλληλα είναι εξαιρετικά πρακτικά. Η διττή τους αυτή ιδιότητα τα κάνει μια από τις καλύτερες επιλογές για την ανοιξιάτικη διακόσμηση. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε τα αντικείμενά σας σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

διακόσμηση σπίτι πλεκτά καλάθια

Ειδικά το καθιστικό προσφέρεται για να χρησιμοποιήσετε τα πλεκτά καλάθια με άπειρους τρόπους: Βάλτε μεγάλα καλάθια που θα φιλοξενούν αντικείμενα όπως περιοδικά ή μαξιλάρια, χρησιμοποιήστε τα ως coffee table ή βάλτε τα δίπλα στο καναπέ για να έχετε δίπλα σας την κουβέρτα για την βραδινή σας χαλάρωση. Μπορείτε μάλιστα να τα χρησιμοποιήσετε και ως γλάστρες που θα φιλοξενήσουν πανέμορφα φυτά.

7+1 έξυπνα tips για να ζεστάνεις το σπίτι σου ανέξοδα

Καθώς οι εποχές αλλάζουν, έχουμε ακούσει πολλές κουβέντες να γίνονται για το Hygge (προφέρεται χού-γκα). Αν δεν έχεις ακούσει γι΄αυτή τη δανέζικη και τη νορβηγική έννοια, θα έλεγα πως είναι τρόπος ζωής ή ένα αίσθημα άνεσης και σύνδεσης με αγαπημένα πρόσωπα όταν περνάς πραγματικά καλά. Η λέξη αποτελεί μια στάση απέναντι στη ζωή που δίνει έμφαση στην εύρεση χαράς στις καθημερινές στιγμές. Το hygge λοιπόν εκφράζει την αίσθηση ζεστασιάς που έχουμε όλοι ανάγκη τον χειμώνα αλλά και εκείνη της οικογένειας, της θαλπωρής και του «μαζί».

Δεν είναι στυλ διακόσμησης ή πρακτική αυτο-φροντίδας, αλλά μάλλον μια συνολική αίσθηση άνεσης, ευεξίας και ικανοποίησης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υιοθετήσουμε αυτόν τον τρόπο ζωής όπως στη Δανία, ειδικά καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος και όλοι ψάχνουμε για κάτι πιο «ζεστό» στη ζωή μας.

Αλλά ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια hygge είναι το πώς οργανώνεις το περιβάλλον του σπιτιού σου για να έχεις τη βέλτιστη υγεία και ευτυχία. Κράτα σημειώσεις λοιπόν από τους Δανούς και κάνε το σπίτι σου πιο ζεστό και πιο ελκυστικό με αυτούς τους 8 τρόπους για να φέρεις με τον καλύτερο τρόπο το hygge ...στο σπίτι σου! Ωστόσο στο Athensmagazine.gr σου προτείνει 5+1 tips για να επιλέξεις τη σωστή ταπετσαρία τοίχου!

Ενσωμάτωσε φυσικά στοιχεία

Μπορεί να μην υπάρχει πολύ πράσινο στους εξωτερικούς χώρους κατά τους ψυχρότερους μήνες, αλλά αυτό δεν εμποδίζει σε όσους πειραματίζονται στο hygge ώστε να το φέρουν μέσα στο σπίτι τους, για να φωτίσει το σπίτι τους. Το ξύλο είναι ένα υλικό που βοηθά να φέρουμε τη φύση στο σπίτι μας για μια πιο άνετη και χαρούμενη αίσθηση. Τα ξύλινα πατώματα, τα έπιπλα ή η διακόσμηση μπορούν να μας βοηθήσουν να νιώσουμε πιο κοντά στη φύση, η οποία είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της έννοιας hygge.

Πρόσθεσε περισσότερα κεριά

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται πρώτα τα κεριά όταν σκέφτονται το hygge. Η λάμψη των κεριών δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα, ανεβάζοντας τη διάθεση και ρίχνοντας ζεστό φως σε ένα χειμωνιάτικο βράδυ. Η απενεργοποίηση των τεχνητών φώτων και η επιλογή κεριών μετατρέπει κάθε χώρο σε μια πιο ζεστή, πιο ρομαντική και πιο οικεία όαση.

Ας υπάρχει (περισσότερο) φως

Πέρα από τα κεριά, το φυσικό φως γενικά είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας υγρασίας. Επειδή ο καιρός είναι συννεφιασμένος και νυχτώνει νωρίτερα καθώς αλλάζουν οι εποχές, οι Δανοί παίρνουν τον φωτισμό τους πολύ σοβαρά. Ένα σπίτι hygge προσελκύει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως. Σκέψου το φως των κεριών ως επιλογή για τα βράδια, αλλά η ενσωμάτωση περισσότερου φυσικού φωτός στο σπίτι είναι το ιδανικότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κράτα τις κουρτίνες ανοιχτές και τοποθέτησε καθρέφτες στους τοίχους απέναντι από τα παράθυρα για να διπλασιάσεις το φυσικό φως στο σπίτι σου.

Βάλε τα αγαπημένα σου βιβλία σε πρώτο πλάνο

Το να κάνεις ένα διάλειμμα με ένα καλό βιβλίο είναι ένας από τους βασικούς άξονες του hygge, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν οι άνθρωποι κλείνονται μέσα. Η εμφάνιση όλων των αγαπημένων σου κλασικών βιβλίων όχι μόνο προσθέτει ένα ζεστό στοιχείο στο σπίτι σου, αλλά θα σε εμπνεύσει επίσης να μείνεις στο σπίτι και να χαλαρώσεις με ένα καλό βιβλίο. Δοκίμασε να γεμίσεις ένα ράφι με υπέροχα βιβλία ή να στοιβάξεις τα αγαπημένα σου σε ένα ωραίο βοηθητικό τραπέζι. Τα βιβλία έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να κάνουν έναν χώρο να αισθάνεται πιο φιλόξενος και ζωντανός (πολύ κατάλληλος για το hygge).

Δημιούργησε την απόλυτη γωνιά

Κάθε σπίτι που υιοθετεί την έννοια του hygge χρειάζεται ένα τέλειο μέρος για να μπορείς να κουλουριάζεις με μια κουβέρτα και να χαλαρώνεις. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ακόμη και μια δανέζικη λέξη για να εξηγήσει αυτό το τέλειο μικρό σημείο: hyggekrog ή μια ζεστή γωνιά. Σκέψου το ως τον ασφαλή χώρο σου, εκεί όπου μπορείς να είσαι ήσυχη, να διαβάσεις ένα βιβλίο και να πιείς ένα φλιτζάνι τσάι ή ζεστό κακάο. Για να δημιουργήσεις το δικό σας hyggekrog, ξεκίνα με την πιο άνετη καρέκλα ή μια αγαπημένη γωνιά του καναπέ σου. Στρώσε μαξιλάρια και ριχτάρια για να κάνεις τη γωνιά σου το πιο ζεστό σημείο στο σπίτι σου.

Επισήμανε τα ζεστά στοιχεία του χώρου

Ας είμαστε ειλικρινείς: Δεν υπάρχει πιο ωραίο από το ν΄ ανάβεις φωτιά όταν ο καιρός είναι κρύος. Στην πραγματικότητα, ένας χώρος επικεντρωμένος γύρω από ένα τζάκι μπορεί να είναι απλώς το απόλυτο καταφύγιο. Ένα δωμάτιο δημιουργημένο γύρω από ένα τζάκι θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις οικειότητα και ζεστασιά, ακόμη και όταν το τζάκι δεν είναι αναμμένο.

Δοκίμασε μια ζεστή, ουδέτερη παλέτα χρωμάτων

Μέχρι τώρα, πιθανότατα καταλαβαίνετε ότι το hygge έχει να κάνει με τη ζεστασιά και με το να κάνει το σπίτι σου να μοιάζει φιλόξενο και άνετο. Βασικά, είναι η αντίθεση του κομψού και μοντέρνου. Εκτός από πραγματικά ζεστά στοιχεία όπως κεριά και φωτισμός, ο συνδυασμός χρωμάτων έχει σημαντική επίδραση στο πώς σε κάνει να αισθάνεσαι το κάθε σπίτι. Οι δροσεροί τόνοι ή τα έντονα χρώματα είναι μειονέκτημα, ενώ οι ζεστοί ουδέτεροι τόνοι, όπως το κρέμ και τα μπεζ, τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο χαλαρωτικά.

Να θυμάσαι ότι η απλότητα είναι το κλειδί

Να θυμάσαι ότι η ζωή που διέπεται από την έννοια του hygge αφορά την ευκολία, την ικανοποίηση και την άνεση. Εάν υπάρχει μια ακατάστατη γωνιά ή ένα έπιπλο που δεν αγαπάς πραγματικά, πιθανότατα δεν απολαμβάνεις το σπίτι σου. Γέμισέ το μόνο με πράγματα που σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη και χάρισε ό, τι δεν σε κάνει να νιώθεις όμορφα και άνετα. Το Hygge δεν αφορά την υπερβολή, αλλά την ευχαρίστηση στην απόλυτη απλότητα του άμεσου περιβάλλοντός σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share