Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

2+1 έξυπνα τρικς για να καλύψετε τις γρατζουνιές στα ξύλινα έπιπλα

Το γνωρίζατε;

10 Ιανουαρίου 2022 11:43
2+1 έξυπνα τρικς για να καλύψετε τις γρατζουνιές στα ξύλινα έπιπλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λόγω των χρόνων αλλά και λόγω κάποιας άτυχης στιγμής, σίγουρα κάποια ξύλινα έπιπλα στο σπίτι μας φέρουν «παράσημα», δηλαδή γρατζουνιές.

Παρακάτω θα δείτε τρία υλικά που μπορούν να κάνουν τα έπιπλά μας να γίνουν πάλι σαν καινούργια.

Παράλληλα, δείτε εδώ το υλικό που κάνει τα έπιπλα να γυαλίζουν.

ξύλινα έπιπλα γρατζουνιές

Καρύδια

Πριν καλύψετε την πρώην υπέροχη ξύλινη όψη του με ένα τραπεζομάντιλο ή αποφασίσετε να περάσετε την πόρτα του μαραγκού, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα από την κουζίνα σας και να ψάξετε τα ντουλάπια σας για ξηρούς καρπούς και, συγκεκριμένα, καρύδια Βραζιλίας ή πεκάν. Στη συνέχεια, σπάστε τον ξηρό καρπό στη μέση και αφαιρέστε την ψίχα του. Με αυτήν, τρίψετε απαλά τυχόν σημάδια και γρατζουνιές. Πώς είμαστε σίγουροι ότι αυτή η λύση έχει αποτέλεσμα; Τα έλαια που περιέχει το καρύδι εισχωρούν βαθιά στο ξύλο και εξομαλύνουν τις αλλοιώσεις που εμφανίζει η επιφάνειά του.

Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο κάνει πολύ καλή δουλειά στις γρατζουνιές, επίσης! Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά, αφήστε το να δράσει για μια ώρα και τέλος καθαρίστε.

Ξύδι και ελαιόλαδο

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας εμφανίζουν έλλειψη σε ξηρούς καρπούς, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το εναλλακτικό τρικ για να σώσετε τα «λαβωμένα» ξύλινα έπιπλα: ανακατέψτε 1/4 φλ. ξίδι και 3/4 φλ. ελαιόλαδο, βουτήξτε σε αυτό ένα καθαρό πανί και τρίψτε τα σημεία που εμφανίζουν γρατζουνιές για να τις εξαφανίσετε στο πι και φι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share