Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κάηκε η κατσαρόλα από τα ποπ κορν; Το μυστικό κόλπο για να την καθαρίσετε εύκολα

Τέλος στον κόπο

7 Ιανουαρίου 2022 15:10
Κάηκε η κατσαρόλα από τα ποπ κορν; Το μυστικό κόλπο για να την καθαρίσετε εύκολα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η παρασκευή ποπ κορν στο σπίτι μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε ένα νόστιμο και σχετικά υγιεινό σνακ. Είναι επίσης πολύ εύκολο και μπορεί να γίνει αλμυρό ή γλυκό ανάλογα με τις επικαλύψεις που θα επιλέξετε.

Καμία κινηματογραφική βραδιά δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς αυτό. Αλλά η παρασκευή ποπ κορν στο σπίτι δεν είναι χωρίς δυσκολίες καθώς μπορεί να καταλήξετε με καμένη ανοξείδωτη κατσαρόλα που χρειάζεται καθάρισμα. Ο καθαρισμός της μπορεί να είναι εκπληκτικά δύσκολος, οπότε ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Δείτε εδώ το κόλπο για να αστράφτει η κατσαρόλα.

Το πρώτο βήμα για τον καθαρισμό της κατσαρόλας είναι να αφαιρέσετε τα καμένα κομμάτια ποπ κορν. Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε μια μεταλλική ξύστρα, αλλά αυτό μπορεί να βλάψει τον ανοξείδωτο χάλυβα και να καταστήσει άχρηστη την κατσαρόλα για τις μελλοντικές σας ποπ κορν. Είναι πολύ καλύτερο να καθαρίσετε πιο αργά με κάτι λιγότερο λειαντικό, όπως ένα ξύλινο κουτάλι. Κόψτε απαλά οποιοδήποτε από τα μεγαλύτερα καμένα κομμάτια ποπ κορν και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα από την κατσαρόλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν φτιάχνετε συνεχώς καμένο ποπ κορν, πιθανότατα μαγειρεύετε σε πολύ δυνατή φωτιά. Η χρήση επαρκούς ποσότητας λαδιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του καψίματος.

κατσαρόλα ποπ κορν

Καθαρισμός καμένου ποπ κορν με ξύδι

Όταν καθαρίζετε μια κατσαρόλα από καμένο ποπ κορν χρησιμοποιείστε προϊόντα ασφαλή για τα τρόφιμα. Πολλοί φοβούνται ότι η χρήση σκληρών χημικών ουσιών θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάποσή τους, κάτι που θα μπορούσε να είναι αρκετά επικίνδυνο. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές ασφαλείς μέθοδοι που βοηθούν στην αφαίρεση του καμένου ποπ κορν από μια κατσαρόλα.

Βράστε κομμάτια λεμονιού στην καμένη κατσαρόλα. Η οξύτητά τους μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσουν τυχόν καμένα κομμάτια ποπ κορν. Μπορείτε επίσης να τρίψετε την κατσαρόλα με μια μπάλα αλουμινόχαρτου, το οποίο θα αφαιρέσει αποτελεσματικά το καμένο ποπ κορν χωρίς να προκαλέσει ζημιά στην κατσαρόλα.

Εάν τα σημάδια καψίματος είναι ακόμη πιο έντονα, η χρήση λευκού ξιδιού και μαγειρικής σόδας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό τους. Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι ξύδι στην κατσαρόλα, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα και, στη συνέχεια, καθαρίστε με ένα μη λειαντικό σφουγγάρι πιάτων.

Καθαρισμός με υγρό πιάτων

Το τυπικό υγρό πιάτων είναι ασφαλές για τον καθαρισμό καμένου ποπ κορν σε ανοξείδωτη κατσαρόλα καθώς το ζεστό, σαπουνόνερο θα αφαιρέσει όλα τα σημάδια καψίματος.

Εάν έχετε δοκιμάσει κανονικό σαπούνι πιάτων και εξακολουθείτε να παλεύετε με τα σημάδια καψίματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων για να τα καθαρίσετε. Τρίψτε με την ταμπλέτα απαλά το λεκέ, στη συνέχεια βρέξτε και αφήστε τη να δράσει όλη τη νύχτα. Ξεπλύνετε καλά το επόμενο πρωί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share