Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γρατζουνιές στο παρκέ; Το έξυπνο κόλπο για να τις αφαιρέσετε εύκολα από το δάπεδο

Χωρίς κόπο!

5 Ιανουαρίου 2022 10:58
Γρατζουνιές στο παρκέ; Το έξυπνο κόλπο για να τις αφαιρέσετε εύκολα από το δάπεδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για όσους φροντίζουν τα δάπεδα του σπιτιού τους, οι γρατζουνιές είναι ό,τι χειρότερο. Μην πανικοβάλλεστε ωστόσο, καθώς μπορείτε να τις αφαιρέσετε με ευκολία από τα παρκέ.

Τα δάπεδα από σκληρό ξύλο ή παρκέ είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για γρατζουνιές μόλις εγκατασταθούν. Για να απαλλαγείτε από επιφανειακές γρατζουνιές, θα χρειαστείτε έναν μαρκαδόρο επισκευής ξύλου στο ίδιο χρώμα με το δάπεδο σας. Μπορείτε να τον αγοράσετε στα περισσότερα καταστήματα υλικών.

Μόλις το έχετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά καθαρίζοντας την περιοχή όπου βρίσκεται η γρατζουνιά με ένα μαλακό απορροφητικό ποτήρι εμποτισμένο με νερό.
  • Δοκιμάστε τον μαρκαδόρο σε ένα μέρος όπου δεν θα φαίνεται ώστε να βεβαιωθείτε ότι είναι το σωστό χρώμα.
  • Βάψτε την γρατζουνιά χρησιμοποιώντας την άκρη του μαρκαδόρου μέχρι να έχει το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο πάτωμα.

γρατζουνιές παρκέ

Βαθιές γρατσουνιές σε δάπεδα από σκληρό ξύλο

Αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγο πιο σοβαρές. Παρόλα αυτά, είναι ακόμα δυνατό να βελτιωθεί τουλάχιστον εν μέρει η κατάσταση. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε γέμισμα για το ξύλο στο ίδιο χρώμα με το δάπεδο σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Καθαρίστε την περιοχή που έχει υποστεί ζημιά με ένα υγρό πανί. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε τη διαδικασία για να την αφήσετε εντελώς καθαρή.
  • Εάν το πάτωμά σας έχει επιπλέον στρώμα πολυουρεθάνης ή βερνικιού, σκουπίστε την περιοχή με διαλύτη για να το αφαιρέσετε. Στη συνέχεια, σκουπίστε ξανά την περιοχή χρησιμοποιώντας το υγρό πανί και αφήστε το να στεγνώσει.
  • Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από υλικό γεμίσματος για το ξύλο με το δάχτυλό σας και απλώστε το πάνω από την κατεστραμμένη περιοχή. Μην ανησυχείτε αν έχετε βάλει πάρα πολύ, μπορείτε να διορθώσετε τυχόν υπερβολές αργότερα.
  • Αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον μία ημέρα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share