Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

6+1 έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα χαλιά από λεκέδες με φυσικό τρόπο

Τέλος στον κόπο!

4 Ιανουαρίου 2022 17:27
6+1 έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα χαλιά από λεκέδες με φυσικό τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθαρισμός των χαλιών μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας έξυπνους τρόπους που αποκαλύπτουν οι ειδικοί.

Οι λεκέδες στα χαλιά είναι ένας πονοκέφαλος για τις περισσότερες νοικοκυρές. Ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι τότε είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.

Πώς να εξουδετερώσετε δύσκολους λεκέδες

Ανακατέψτε 1/4 λευκό ξύδι και 3/4 νερό και περάστε το λεκέ. Στη συνέχεια, βάλτε από πάνω του ένα βρεγμένο κομμάτι ύφασμα και ψεκάστε με το σίδερο τη μεγαλύτερη ποσότητα ατμού.

Αν σας άνοιξε η μύτη και κατέληξαν κηλίδες αίμα στο χαλί, μην ανησυχείτε. Το καλύτερο τέχνασμα για να τις βγάλατε είναι το σάλιο σας! Απλά φτύστε αρκετά πάνω στις κηλίδες και δείτε πως ενεργεί μαγικά.

Το ξίδι είναι ένα πολύ κοινό καθαριστικό λεκέδων. Προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα και θα εκπλαγείτε πόσο καλά φεύγουν οι λεκέδες από το χαλί.

λεκέδες χαλιά

Οι λεκέδες από κραγιόν είναι δύσκολο να βγουν, αλλά όχι όταν έχετε WD-40! Αφού το εφαρμόσετε, φροντίστε να τρίψετε με λίγο σαπούνι πιάτων πάνω στο λεκέ για να αφαιρέσετε τόσο το κραγιόν όσο και το WD-40.

Το κόκκινο κρασί μπορεί πραγματικά να βγει από το χαλί! Απλά χρησιμοποιήστε υπεροξείδιο του υδρογόνου και σαπούνι πιάτων! (Αυτό το μείγμα ενεργεί πολύ καλά σε πολλούς διαφορετικούς λεκέδες).

Φτιάξτε πολύ εύκολα καθαριστικό αφρό χαλιών με σαπούνι, ξύδι, αμμωνία και υγρό πιάτων.

Οι λεκέδες από κατοικίδια είναι πάρα πολύ συχνοί. Για να τους αφαιρέσετε, ανακατέψτε λίγο ξύδι και ζεστό νερό. Λειτουργεί άψογα. Αν ανησυχείτε για τη μυρωδιά μπορείτε να βάλετε μαγειρική σόδα με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο και θα καλύψει τη μυρωδιά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share