Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκουριά τέλος! 3+1 απλοί τρόποι για να την εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!

31 Δεκεμβρίου 2021 14:58
Σκουριά τέλος! 3+1 απλοί τρόποι για να την εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αντικείμενα μεταλλικά τα οποία είναι σκουριασμένα. Η αφαίρεση σκουριάς δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές είτε τα πετάμε, είτε αγοράζουμε χημικά προϊόντα προκειμένου να τα φέρουμε στην αρχική τους μορφή. Η αλήθεια είναι ότι τα χημικά προϊόντα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα όμως δεν είναι καθόλου υγιεινά και σαφώς έχουν σημαντικό κόστος.

Εδώ λοιπόν θα σας προτείνουμε οικονομικούς και οικολογικούς τρόπους για την αφαίρεση σκουριάς.

σκουριά σπίτι

3+1 απλοί τρόποι για να εξαφανίσετε τη σκουριά με φυσικό τρόπο

Λευκό ξύδι: Έχει αρκετά καλά αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να το αφήσετε για ώρες μέσα στο διάλυμα, οπότε είναι καλό κυρίως για μικρά αντικείμενα. Επειδή όμως είναι αρκετά οξύ, όταν τελειώσετε, θα πρέπει να αλείψετε την επιφάνεια με μαγειρική σόδα.

Χυμός λεμονιού: Λόγω της μεγάλης οξύτητας του λεμονιού θα πρέπει να αλείψουμε τον χυμό του λεμονιού σε μία επιφάνεια και να το αφήσουμε μισή ώρα περίπου. Εν συνεχεία το τρίβουμε καλά και η σκουριά μας θα φύγει.

Μαγειρική σόδα και νερό: Βάζουμε μαγειρική σόδα στη σκουριά και στη συνέχεια τρίβουμε με μια οδοντόβουρτσα την σκουριασμένη επιφάνεια.

Coca cola: Όλοι μας χρησιμοποιούμε την κόκα κόλα για να χωνέψουμε ή να ξεδιψάσουμε. Είναι όμως ένα από τους καλύτερους τρόπους για την αφαίρεση σκουριάς. Βάλτε κόκα κόλα σε ένα ποτήρι και τοποθετήστε το σκουριασμένο αντικείμενο για 24 ώρες. Εάν η σκουριασμένη επιφάνεια είναι μεγαλύτερη, τότε ρίξτε κόκα κόλα και ξεκινήστε να την τρίβετε με ένα σφουγγάρι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share