Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο λόγος που πρέπει να ρίχνετε λεμόνι στο… τζάκι

Άλλα κόλπα!

31 Δεκεμβρίου 2021 14:27
Ο λόγος που πρέπει να ρίχνετε λεμόνι στο… τζάκι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετές είναι οι οικογένειες όπου τον χειμώνα, ταλαιπωρούνται από άσχημες οσμές μέσα στο σπίτι τους, διότι δεν αερίζουν τους χώρους τους, τόσο συχνά όσο την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Επίσης, το καμένο ξύλο από το τζάκι, πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει περίεργες οσμές στους εσωτερικούς χώρους που δικαιολογημένα, σας είναι δυσάρεστες.

τζάκι λεμόνι

Υπάρχει μια μοναδική λύση, που μπορεί να προσφέρει ευχάριστη μυρωδιά στο σπίτι σας με τον πιο απλό και φθηνό τρόπο.

Δοκιμάστε να ρίξετε φλούδες από λεμόνι στο τζάκι σας και θα έχετε διπλά οφέλη.

Εκτός του ότι οι φλούδες λεμονιού θα λειτουργήσουν σαν φυσικό αρωματικό χώρου, θα βοηθήσουν επιπλέον και στο εύκολο άναμμα της φωτιάς.

Μαύρισαν οι τοίχοι από το τζάκι; - Το σούπερ κόλπο με τη μαγειρική σόδα

Πολλές φορές οι τοίχοι του σπιτιού μαυρίζουν όταν ανάβουμε το τζάκι, τώρα που όλο και περισσότερες οικογένειες θα χρησιμοποιούν το τζάκι για να ζεσταθούν, το φαινόμενο αυτό θα είναι σύνηθες. Το πιο εύκολο κόλπο για να απαλλαγείτε είναι να βουτήξετε ένα πανί σε μαγειρική σόδα και ξύδι και να τρίψετε το τοίχο. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Ξέχασες το τηγάνι στο μάτι και πήρε φωτιά; Δες τι πρέπει να κάνεις.

Εκτός των τοίχων, η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην αφαίρεση στάχτης από τα ρούχα σας. Αρχικά, την αφαιρείτε με ηλεκτρική σκούπα, μετά ρίχνετε στο λεκέ που ενδεχομένως έχει δημιουργηθεί μαγειρική σόδα και έπειτα από 15 λεπτά, ξαναπερνάτε την ηλεκτρική σκούπα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share