Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σας παιδεύει το καθάρισμα των φωτιστικών; Ο εύκολος τρόπος για να το κάνετε σωστά

Θα σας «λύσει» τα χέρια!

30 Δεκεμβρίου 2021 14:38
Σας παιδεύει το καθάρισμα των φωτιστικών; Ο εύκολος τρόπος για να το κάνετε σωστά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι γεγονός πως αν τα φωτιστικά και οι λάμπες σας είναι βρώμικες μπορεί να αποδώσουν μέχρι και 20% λιγότερο φως από όταν είναι καθαρές. Έτσι, το τακτικό καθάρισμα φωτιστικών και το ξεσκόνισμα θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην ευκρίνεια του χώρου όπου έχει τοποθετηθεί το φωτιστικό.

Καθαρισμός αμπαζούρ από χαρτί ή ύφασμα

Για να καθαρίσετε αμπαζούρ κατασκευασμένα από χαρτί ή ύφασμα, χρησιμοποιήστε ένα φτερό αντί για ένα πανί. Αν χρησιμοποιήσετε το πανί, θα αφήσει υπολείμματα τα οποία δεν θέλετε να παραμείνουν πάνω στα φωτιστικά. Για ακόμα βαθύτερο καθάρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βουρτσάκι της σκούπας σας.

Καθάρισμα γυάλινων προσθηκών πολυελαίου

Για τις γυάλινες προσθήκες του πολυελαίου τοποθετήστε τες σε μια λεκάνη με νερό και σαπούνι. Θα χρειαστεί εκτός από το να τις ξεπλύνετε καλά στη συνέχεια να τις αφήσετε να στεγνώσουν σε μια επιφάνεια ώστε να μη προκαλέσει πρόβλημα στον πολυέλαιο σας.

 καθάρισμα των φωτιστικών

Καθαρισμός λαμπτήρων

Για να καθαρίσετε τις λάμπες,οι οποίες είναι αρκετά σκονισμένες δοκιμάστε ένα μαλακό πανί.

Καθαρισμός λαμπτήρων φθορίου

Καθαρίστε τις λάμπες φθορίου με ένα υγρό πανί. Καθαρίστε τις εσοχές όπου μπορεί να έχουν τα φώτα με ένα υγρό πανί.

Καθαρισμός γυάλινου πολυελαίου

Για να καθαρίσετε ένα πολυέλαιο από γυαλί, θα χρειαστείτε φτερό αλλά και ένα μπουκάλι ψεκασμού όπου θα έχει 50% νερό και 50% ξύδι καθώς και μια ομπρέλα η οποία θα κρεμαστεί κάτω από τον πολυέλαιο ανάποδα. Ξεσκονίστε με το φτερό τον πολυέλαιο και στη συνέχεια ψεκάστε τα κρύσταλλα με το διάλυμα μέχρι να αρχίσει να στάζει. Η ομπρέλα θα κρατήσει όλο το βρώμικο νερό.

πηγή: Cool Home

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share