Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Έβαλε μαγειρική σόδα στο χαλί και το αποτέλεσμα την άφησε άναυδη

Κάνει θαύματα

29 Δεκεμβρίου 2021 23:13
Έβαλε μαγειρική σόδα στο χαλί και το αποτέλεσμα την άφησε άναυδη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο δραστικά καθαριστικά που μπορείς να βρεις στο σπίτι σου και μπορείς να την προμηθευτείς πολύ εύκολα ακόμα και από το mini market της γειτονιάς. Κάνει πραγματικά θαύματα στην καθαριότητα.

Τι θα συμβεί λοιπόν, εάν βάλουμε μαγειρική σόδα στο χαλί μας; Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας συναρπάσει! Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα κάνεις το μπάνιο σου να αστράφτει με λευκό ξύδι και άλλα 4 υλικά.

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις. Μία από αυτές είναι στην καθαριότητα και ειδικά στο να γίνουν σαν καινούργια τα χαλιά σας.

 Έβαλε μαγειρική σόδα στο χαλί και το αποτέλεσμα την άφησε άναυδη

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τρία απλά βήματα:

  • Περνάτε με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί σας για να φύγει η σκόνη
  • Ραντίζετε το χαλί σας με μαγειρική σόδα
  • Αφού το αφήσετε για λίγη ώρα μετά μαζεύετε με την ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιώντας και τα βουρτσάκια της, την μαγειρική σόδα.
  • Το χαλί σας θα μοιάζει σαν καινούργιο και οι ενοχλητικές μυρωδιές θα γίνουν καπνός.

Κάνε τις κεραμικές εστίες να γυαλίζουν χωρίς χημικά - Αυτό είναι το κόλπο

Aν θέλεις να μειώσεις τη χρήση χημικών φαρμάκων και παράλληλα να καθαρίσεις αποτελεσματικά τις κεραμικές εστίες σου, τότε, μπορείς να το κάνεις με υλικά τα οποία υπάρχουν ήδη στο σπίτι σου, όπως για παράδειγμα με μαγειρική σόδα.

Ρίχνεις μια κούπα σόδα πάνω στην επιφάνεια, θα την αφήσει να δράσει ένα δεκάλεπτο και μετά θα τρίψεις με ένα πανί. Ολοκληρώνεις με ένα πέρασμα με νωπό πανί.

μαγειρικη-σοδα

Προσοχή! Μην καθαρίσετε ποτέ με μαγειρική σόδα αυτά τα αντικείμενα

Έχει αποδειχτεί πως είναι θαυματουργή και μπορεί να καθαρίσει σχεδόν κάθε επιφάνεια στο σπίτι μας. Υπάρχουν, όμως, και κάποια αντικείμενα και επιφάνειες στο σπίτι σας που απαγορεύεται να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα.

Λόγω του ότι η σόδα έχει λειαντική δράση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Αντιθέτως, η μαγειρική σόδα έχει πολύ αποτελεσματική δράση στα δόντια μας.

Το ίδιο προσεκτικοί όπως θα είσασταν και με τη χρήση ενός σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μάθετε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

σόδα

Ασημικά-αντίκες

Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share