Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρίχνει το ελαιόλαδο μέσα σε αλουμινόχαρτο μετά το τηγάνισμα - Ο λόγος είναι...πανέξυπνος

Θα σας λύσει τα χέρια

29 Δεκεμβρίου 2021 15:12
Ρίχνει το ελαιόλαδο μέσα σε αλουμινόχαρτο μετά το τηγάνισμα - Ο λόγος είναι...πανέξυπνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αλουμινόχαρτο βρίσκεται στα περισσότερα σπίτια, αλλά λίγοι γνωρίζουν όλες τις χρήσεις του. Από το μαγείρεμα μέχρι τον καθαρισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στο μαγείρεμα, με τον τρόπο που θα δείτε εδώ.

Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα των τροφίμων, μην το πετάτε στο νεροχύτη σας ούτε στα σκουπίδια. Το καυτό λάδι στα σκουπίδια δεν είναι ιδανικό και στο νεροχύτη θα φράξει τους σωλήνες. Αντί αυτού, βάλτε το σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Μόλις κρυώσει, το τσαλακώνετε και το πετάτε στα σκουπίδια.

Βάζει στο τηγάνι αλουμινόχαρτο και ρίχνει αυγά - Ο λόγος είναι τρομερός

Το αλουμινόχαρτο έχει αποδειχτεί σωτήριο σε άπειρα θέματα και καθημερινά μαθαίνουμε και μια νέα χρήση του που μας εκπλήσσει -δείτε εδώ τι σας παρουσιάσαμε χθες-. Σήμερα, το Athensmagazine.gr θα σου δείξει πόσο θαυματουργό μπορεί να φανεί στην κουζίνα αλλά όχι με τον τρόπο που γνωρίζαμε έως τώρα.

Για μια νοικοκυρά το πλύσιμο των πιάτων είναι βασανιστικό αλλά ακόμη χειρότερο είναι το πλύσιμο των ταψιών και των τηγανιών κι αυτό γιατί το λίπος από το τηγάνισμα ή το ψήσιμο μένει στον πάτο του σκεύους και παίρνει ώρες ατελείωτες με τρίψιμο για να απομακρυνθεί.

Η λύση βρίσκεται στο αλουμινόχαρτο. Η γυναίκα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο βρήκε τον πιο απλό και ανέξοδο τρόπο για να λύσει το πρόβλημά της. Στρώνει, λοιπόν, τον πάτο ενός τηγανιού με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τηγανίζει κανονικά τα αυγά της. Αφού το γεύμα της είναι έτοιμο παίρνει απλά το αλουμινόχαρτο και το πετάει και με αυτόν τον τρόπο το τηγάνι της παραμένει πεντακάθαρο.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικές ακόμη "μυστικές" χρήσεις του αλουμινόχαρτου στο βίντεο που ακολουθεί:

Προσοχή: Το αλουμινόχαρτο μπορεί να γίνει τοξικό όταν...

Καθημερινά χρησιμοποιούμε προϊόντα όπως το αλουμινόχαρτο, αλλά πολλοί δεν φαντάζονται πως είναι τοξικό σε κάποιες περιπτώσεις και μπορεί να βλάψει την υγεία μας.

Τα σωματίδια αλουμινίου μπορούν να μεταφερθούν στο φαγητό ειδικά όταν μαγειρεύετε το γεύμα μας τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Η κατανάλωσή του έχει πιθανές συνδέσεις με ασθένειες, όπως η νόσος του Crohn.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share