Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ήξερες ότι το τσάι εκτός από ρόφημα έχει μια ακόμη πολύτιμη ιδιότητα;

Θα πάθετε πλάκα!

27 Δεκεμβρίου 2021 20:26
Ήξερες ότι το τσάι εκτός από ρόφημα έχει μια ακόμη πολύτιμη ιδιότητα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τσάι εκτός από πολύτιμο για την υγεία ρόφημα έχει και άλλη μία πολύτιμη ιδιότητα για το...σπίτι. Παράλληλα, το τσάι είναι εκείνο που θα σε συνεφέρει από το εορταστικό hangover.

Κι όμως, είναι αλήθεια! Το δεψικό οξύ στο τσάι το καθιστά ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό για τα ξύλινα πατώματα ξύλου, προσφέροντάς τους μια επιπλέον λάμψη!

Τι πρέπει να κάνετε

  • Για να ξεκινήσετε, βράστε μια κατσαρόλα νερό και προσθέστε 5 με 6 φακελάκια τσαγιού.
  • Αφήστε το τσάι να δράσει για περίπου 10 λεπτά και ρίχτε το στον κουβά της σφουγγαρίστρας.

τσαι

4 + 1 τροφές ιδανικές για να μειώσουν το φούσκωμα από το έντερο

Το φούσκωμα του εντέρου είναι πολύ ενοχλητικό και σίγουρα τι στιγμή που σας συμβαίνει θέλετε να κάνετε κάτι για να μειωθεί. Υπάρχει ένας τρόπος να μειώσετε το φούσκωμα δίνοντας στο έντερο σου περισσότερες φυτικές ίνες, υγρά και προβιοτικά. Με την ευκαιρία διαβάστε εδώ ποιες τροφές να αποφύγετε για να λειτουργήσει σωστά το έντερο.

Οι τροφές που μειώνουν το φούσκωμα

Σπαράγγι

Μπορεί να κάνει τα ούρα σου να μυρίζουν, αλλά το σπαράγγι σε πηγαίνει πιο γρήγορα στο μπάνιο για να ξεφορτωθείς όλο το νερό που περισσεύει και να σε ανακουφίσει από το πρήξιμο. Περιέχει και προβιοτικά που βοηθούν την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων. Έτσι, διατηρείς μία υγιεινή ισορροπία στο πεπτικό σου σύστημα και αποφεύγεις ή μειώνεις το φούσκωμα.

Αγγούρι

Εκτός από το ότι ανακουφίζει το πρήξιμο των ματιών σου, το αγγούρι κάνει το ίδιο και στην κοιλιά σου, αν το φας. Περιέχει κερκετίνη, ένα φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση του πρηξίματος. Μπορείς να απολαύσεις το φρούτο όπως είναι ή να αντικαταστήσεις τα γεμάτα ζάχαρη ποτά σου με ένα ποτήρι νερό με αγγούρι.

4 + 1 τροφές ιδανικές για να μειώσουν το φούσκωμα από το έντερο

Γιαούρτι με προβιοτικά

Και πάλι το προβιοτικά είναι απαραίτητα καθώς βοηθούν την πέψη και ενισχύουν την υγεία του γαστρεντερικού σωλήνα. Αν δε συνηθίζεις να τρως γιαούρτι, πρόσθεσε λίγο μέλι, μαρμελάδα ή γκρανόλα και θα αλλάξεις γνώμη.

Μπανάνα

Τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως οι μπανάνες, τα αβοκάντο, το ακτινίδιο, τα πορτοκάλια και τα φιστίκια Αιγίνης εμποδίζουν την κατακράτηση νερού ρυθμίζοντας τα επίπεδα του νατρίου στο σώμα και έτσι μπορούν να μειώσουν το φούσκωμα που προκαλείται από το αλάτι. Οι μπανάνες περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες, που μπορούν να ανακουφίσουν ή να εμποδίσουν την δυσκοιλιότητα, που μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα.

 4 + 1 τροφές, ιδανικές για να διώξουν το φούσκωμα από το έντερο

Χαμομήλι και τσάι με μέντα

Και τα δύο χαλαρώνουν τους μυς των εντέρων και βοηθούν να διαλύσουν τα αέρια. Εκτός από το ότι βελτιώνει την πέψη, το χαμομήλι μπορεί να σε ηρεμήσει και να σε χαλαρώσει, βοηθώντας σε οποιαδήποτε ενόχληση του στομαχιού. Διάβασε επίσης: Τι "λένε" τα αέρια στο έντερο για την υγεία σου;

 4 + 1 τροφές, ιδανικές για να διώξουν το φούσκωμα από το έντερο

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share