Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κατσαρόλες και τηγάνια που αστράφτουν; - Το κόλπο βρίσκεται σε αυτό το υλικό

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

24 Δεκεμβρίου 2021 19:36
Κατσαρόλες και τηγάνια που αστράφτουν; - Το κόλπο βρίσκεται σε αυτό το υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γιορτινή περίοδος ξεκίνησε, όπως και τα τραπέζια με τα συνεχή μαγειρέματα. Κατσαρόλες και τηγάνια θα πάρουν φωτιά. Πως θα επαναφέρουμε μετά τα μαγειρικά μας σκεύη στην αρχική τους κατάσταση; Αν παιδεύεσαι να καθαρίσεις το ταψί μετά το μαγείρεμα, δοκίμασε αυτό το κόλπο και θα σου λυθούν τα χέρια.

Η λύση βρίσκεται μέσα στη κουζίνα και για την ακρίβεια σε ένα υλικό που δεν λείπει ποτέ από ένα νοικοκυριό και αυτό δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο.

κατσαρόλες-λάδι

Με το ελαιόλαδο όλα τα ατσάλινα σκεύη και οι ατσάλινες επιφάνειες θα αστράφτουν

  • Απλώστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα απαλό πανί και
  • τρίψτε τις ατσάλινες κατσαρόλες και τηγάνια σας, τον νεροχύτη ή τον απορροφητήρα έτσι ώστε να απομακρύνετε λεκέδες από νερό ή διάβρωση.
  • Γυαλίστε τα αντικείμενα από ατσάλι με ένα καθαρό απαλό πανί.

Καταπληκτικό κόλπο: Έτσι θα διώξετε την έντονη μυρωδιά του τηγανιτού από το σπίτι

Μετά το τηγάνισμα μένει μία έντονη μυρωδιά στο σπίτι μας, από την οποία σίγουρα θέλουν όλοι να απαλλαχτούν το γρηγορότερο δυνατόν. Υπάρχουν λοιπόν, δύο κόλπα τα οποία κάνουν θαύματα. Μετά την εφαρμογή τους δεν θα θυμάστε καν ότι είχατε τηγανίσει πριν από λίγο. Με την ευκαιρία δες εδώ πόσες φορές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι στο τηγάνισμα;

 Καταπληκτικό κόλπο: Έτσι θα διώξετε την έντονη μυρωδιά του τηγανιτού από το σπίτι

Βράστε ξίδι με νερό

Μέσα σε ένα μικρό σκεύος, αναμίξτε 1 φλιτζάνι νερό με μια κουταλιά της σούπας ξίδι και αφήστε το να βράσει. Για να αποκτήσει πιο γλυκιά μυρωδιά το μίγμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα στικ κανέλας. Αν προτιμάτε τα εσπεριδοειδή, λίγο επιπλέον ξύσμα από λεμόνι θα καταπολεμήσει την έντονη οσμή του τηγανιτού.

Μπολάκια με μαγειρική σόδα ή κόκκους καφέ

Μετά τη μαγειρική σας, τοποθετήστε σε διάφορα σημεία της κουζίνας μπολ με μαγειρική σόδα ή με κόκκους καφέ. Για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να βάλετε και τα δύο. Η σόδα έχει την ιδιότητα να απορροφά τις έντονες μυρωδιές ενώ οι κόκκοι του καφέ θα καλύψουν την οσμή του τηγανιτού.

Κανέλα η θαυματουργή

Σε ένα μικρό σκεύος με νερό αφήστε λίγα στικ κανέλας να βράσουν για 5 λεπτά. Μετά κλείστε το μάτι της κουζίνας και θα δείτε αμέσως ότι το άρωμα της κανέλας θα καλύψει τη μυρωδιά του τηγανιτού.

Βράστε λεμόνι

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με λίγες φέτες λεμονιού για να μην μυρίσει πια το σπίτι σας τηγανιτό φαγητό, αλλά... άνοιξη.

Πορτοκάλι, λεμόνι, κανέλα και γαρύφαλλο: Fantastic 4

Κόψτε λίγες φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού και βάλτε τις μέσα στον φούρνο μαζί με ένα στικ κανέλας και λίγα καρφάκια γαρύφαλλο. Αφήστε τα να ψηθούν και στη συνέχεια απολαύστε τη μυρωδιά που θα αναδύουν.

Πηγή: mama365.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share