Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μην πανικοβάλλεστε: Τα 2+1 απλά βήματα για να καθαρίσετε από το πάτωμα από σπασμένο αβγό

Ο πιο απλός τρόπος

22 Δεκεμβρίου 2021 20:30
Μην πανικοβάλλεστε: Τα 2+1 απλά βήματα για να καθαρίσετε από το πάτωμα από σπασμένο αβγό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το να σου... σκάσει ένα αβγό στο πάτωμα είναι αλήθεια, ότι πρόκειται για κάτι δυσάρεστο, καθώς μαζεύεται και καθαρίζεται δύσκολα, χωρίς να χρειάζεται όμως να αγχωθούμε.

Το καθάρισμα, λοιπόν, του αυγού από τον πάγκο ή το πάτωμα είναι πανεύκολη υπόθεση αρκεί να ακολουθήσετε τα 3 παρακάτω βήματα, ενώ αν... δε σας πέσει, σας προτείνουμε ένα πολύ έξυπνο κόλπο με την χρήση πατάτας.

Ο απλός τρόπος για το μαζέψετε

  • Μαζέψτε το με ένα σφουγγαράκι και μια σπάτουλα Πάρτε ένα σφουγγάρι και μια σπάτουλα και μαζέψτε το σπασμένο αυγό. Με τη σπάτουλα σπρώξτε το πάνω στο σφουγγάρι και πετάξτε το στον κάδο απορριμάτων.
  • Πασπαλίστε το με το που θα καθαρίσετε το πρώτο χάλι, ρίξτε στο σημείο αλάτι έτσι ώστε να γίνει στερεό οτιδήποτε σε υγρή μορφή έχει απομείνει στο πάτωμα. Έτσι θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να το μαζέψετε. Αφήστε το αλάτι να κάτσει για 1 λεπτό πριν το σκουπίσετε με το σφουγγάρι ή με μια βαμβακερή πετσέτα.

Αβγό στο πάτωμα

- Αν το αυγό σας έπεσε πάνω σε χαλί τότε αντί για αλάτι πασπαλίστε με ανθρακούχο νερό. Έπειτα σκουπήστε με ένα σφουγγάρι ή μια πετσέτα.

- Αν το αυγό σας που έπεσε ήταν μαγειρεμένο τότε ρίξτε σε μια πετσέτα υγρό σαπούνι και τρίψτε λιγάκι το σημείο.

  • Καθαρίστε το (με ένα υγρό πανάκι μικροϊνών) Τα ωμά αυγά μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια παντού αν δεν τα καθαρίσετε σωστά. Μην ανησυχείτε, όμως. Το τελευταιό βήμα θα τελειοποιήσει το καθάρισμα. Πάρτε ένα πανάκι μικροϊνών, βουτήξτε το σε ζεστό νερό και περάστε την επιφάνεια.
TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share