Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξεραμένα λίπη στο πυρέξ; Το απίστευτο κόλπο για να τα ξεφορτωθείτε!

Ώρα για καθαριότητα!

19 Δεκεμβρίου 2021 12:07
Ξεραμένα λίπη στο πυρέξ; Το απίστευτο κόλπο για να τα ξεφορτωθείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δυσκολεύεστε να καθαρίσετε τα ξεραμένα λίπη από το πυρέξ σας; Σας έχουμε το πιο απίστευτο κόλπο για να τα ξεφορτωθείτε!

Τα καμένα και ξερά λίπη στο πυρέξ είναι σίγουρα ένας από τους πονοκέφαλους του κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τη μαγειρική. Γιατί καλή η μαγειρική και οι νοστιμιές αλλά έρχεται και το μετά με μια στοίβα πιάτων στο νεροχύτη.

Τα σκληρά λίπη λοιπόν δεν τα τρίβουμε με το σύρμα γιατί θα γδάρουμε την επιφάνεια του σκεύους. Μπορούμε όμως να τσαλακώσουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο να ρίξουμε λίγο απορρυπαντικό πιάτων και να αρχίσουμε ελαφρύ τρίψιμο.

Ξεραμένα λίπη πυρέξ

Λίπη στο φούρνο; Ρίξτε μαγειρική σόδα με ξύδι και δεν θα πιστεύετε το αποτέλεσμα!

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό, το οποίο λατρεύουν πολλοί να χρησιμοποιούν για τις καθημερινές δουλειές τους, χρησιμεύοντας σε αρκετές περιπτώσεις, αν κι εγκυμονεί τους κινδύνους της.

Ο φούρνος και το καθάρισμά του είναι μία εξ αυτών. Λίπη, βρωμιές και υπολείμματα φαγητού τείνουν να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία, δυσκολεύοντάς μας αργότερα στο καθάρισμα. Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου το viral hack του TikTok που μας δείχνει πώς να τον κάνουμε σαν καινούργιο με μόλις 3 υλικά.

Τι θα χρειαστείτε

1) Μαγειρική σόδα

2) Υγρό καθαριστικό πιάτων

3) Λευκό ξύδι

Πώς θα το κάνετε

Σε ένα μπολ ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, μισό φλιτζάνι υγρό πιάτων και μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Η σόδα αντιδρά με το όξινο ξύδι κι έτσι το διάλυμα θα φουσκώσει. Μόλις το κάνει, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα για να ανακατέψετε και να σχηματίσετε μια πάστα.

Περάστε ολόκληρο το εσωτερικό του φούρνου σου με την πάστα. Αφήστε την να δράσει για 2 έως 3 ώρες, σκουπίστε καλά με ένα πανάκι και ετοιμαστείτε να δείτε το φούρνο σας πιο καθαρό από ποτέ.

Δείτε αναλυτικά πώς θα το κάνετε κι εσείς στο παρακάτω βίντεο:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share