Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μήπως οι πετσέτες σας μυρίζουν μούχλα μετά το πλυντήριο; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά!

Τέλος στη δυσοσμία

17 Δεκεμβρίου 2021 11:00
Μήπως οι πετσέτες σας μυρίζουν μούχλα μετά το πλυντήριο; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε ξεχάσει ποτέ τις πετσέτες σας στο πλυντήριο για πολλές ώρες, αφού τις πλύνατε; Δεν πειράζει, όλοι το έχουμε κάνει. Αν σας έχει συμβεί, τότε ξέρετε ότι όταν πάτε να τις βγάλετε, έχουν μια ελαφριά μυρωδιά μούχλας. Ακόμα και αν τις στεγνώσετε με μυρωδάτα φύλλα στεγνωτηρίου, η οσμή της μούχλας μένει.

Αυτή η μυρωδιά φεύγει δύσκολα και δυστυχώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη – στην πραγματικότητα πρόκειται για βακτήρια που αναπαράγονται. Υπάρχει μια λύση για να ξεφορτωθείτε αυτή την μυρωδιά. Την επόμενη φορά που οι πετσέτες σας μυρίζουν μούχλα, δοκιμάστε αυτό το κόλπο.

Θα χρειαστείτε ξίδι και μαγειρική σόδα, υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας και είναι πολύ φτηνά.

πετσέτες μούχλα πλυντήριο

Το ξίδι και η μαγειρική σόδα είναι ιδανικά για την καταπολέμηση των οσμών. Το καθένα από αυτά τα υλικά δε καλύπτει την μυρωδιά, αλλά καταστρέφει τα βακτήρια και εξαφανίζει τις άσχημες οσμές.

Μαζί όμως δημιουργούν μια χημική αντίδραση η οποία φτάνει βαθιά στις ίνες των πετσετών σας και σκοτώνει τις άσχημες μυρωδιές. Συν ότι λειτουργούν σαν μαλακτικό για τις πετσέτες και καθαρίζουν από τα ίχνη απορρυπαντικού, τα οποία προσελκύουν βακτήρια.

Θα χρειαστείτε

-1 φλιτζάνι λευκό ξίδι
-1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
-ζεστό νερό

Τι πρέπει να κάνετε

1. Βάλτε τις πετσέτες στο πλυντήριο και γεμίστε με ζεστό νερό. Το καλύτερο είναι να βράσετε νερό και να το ρίξετε κατευθείαν μέσα.
2. Στην συνέχεια προσθέστε ένα φλιτζάνι ξίδι και πλύντε τις πετσέτες κανονικά. Όταν τελειώσει η πλύση, αφήστε τις πετσέτες μέσα και ρίξτε ξανά βραστό νερό και 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Βάλτε ακόμη ένα πλυντήριο.
3. Τέλος, στεγνώστε καλά τις πετσέτες σας. Η μέθοδος αυτή λειτουργεί 9 στις 10 φορές. Και αν δεν πιάσει, επαναλάβετε το κόλπο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share