Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρίχες στα σιφώνια του μπάνιου; Το κόλπο που θα τα ξεβουλώσει και θα σας γλιτώσει από τα έξοδα του υδραυλικού

Απίθανο τρικ

15 Δεκεμβρίου 2021 22:19
Τρίχες στα σιφώνια του μπάνιου; Το κόλπο που θα τα ξεβουλώσει και θα σας γλιτώσει από τα έξοδα του υδραυλικού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σιφόνι του μπάνιου μπουκώνει ως γνωστόν από πραγματάκια που πέφτουν μέσα του και κυρίως από τρίχες. Αυτό έχει ως συνέπεια η μπανιέρα/ντουζιέρα/νεροχύτης/νιπτήρας να μετατρέπονται σε λίμνη σε υπερχείλιση και εσύ να κάνεις διάφορες αλχημείες για να ξεβουλώσει το σύστημα. Παράλληλά, δείτε πως με το ξύδι θα διώξετε τη μούχλα και τα άλατα από τη ντουζιέρα σας.

Τα χημικά δεν είναι η καλύτερη λύση κι αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψουν τους σωλήνες. Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Θα χρειαστείς πραγματάκια που υπάρχουν ήδη στο σπίτι σου- και 1-2 που αξίζει να προμηθευτείς για μια ώρα σαν κι αυτή.

Το κόλπο για να βγάλετε τις τρίχες από τα σιφόνια του μπάνιου

Όπως κατσαβίδι, ψαλίδι, ξύδι, μαγειρική σόδα, πετσέτα και πλαστικά δεματικά καλωδίων. Αφού λοιπόν τα συγκεντρώσεις, προχωράς ως εξής:

  • Αφαιρείς τη σχάρα από το σιφόνι με το κατσαβίδι.
  • Αφού βάλεις ένα γαντάκι αφαιρείς όλη τη βρωμιά που έχει μαζευτεί στο πάνω μέρος
  • Με το ψαλίδι κάνεις εγκοπές στο πλαστικό καλώδιο και το βάζεις μέσα στο σιφόνι, ώστε να μαζευτούν όλες οι τρίχες που έχουν μείνει μέσα. Το τραβάς έξω (μπλιαξ), το καθαρίζεις κι επαναλαμβάνεις μέχρι να καθαρίσει εντελώς.
  • Ρίχνεις μέσα στο σιφόνι μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή κούπα ξύδι και καλύπτεις με μία βρεγμένη πετσέτα για 10 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείς την πετσέτα και ρίχνεις βραστό νερό.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share