Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023

Γέμισε ένα μπουκάλι με ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων και ψέκασε το χαλί - Με το αποτέλεσμα θα εκπλαγείτε!

Το καλύτερο σπιτικό καθαριστικό!

9 Δεκεμβρίου 2021 12:34
Γέμισε ένα μπουκάλι με ξύδι και απορρυπαντικό πιάτων και ψέκασε το χαλί - Με το αποτέλεσμα θα εκπλαγείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το να δημιουργηθεί ένας λεκές στο χαλί είναι από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα, ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, κατοικίδια ή ακόμη κι αν απλά είσαι απρόσεκτος.

Μπορεί να είναι ένα ποτήρι κρασί, υπολείμματα λάσπης ή στάχτη. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που έχει αφήσει σημάδια στα χαλιά σας, υπάρχει η πλέον οικονομική λύση, ένα πανίσχυρο καθαριστικό για χαλιά που θα σας λύσει τα χέρια και θα κάνει τα χαλιά σας πεντακάθαρα! Ως γνωστόν, το ξύδι αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά καθαριστικά που μπορούν να βρεθούν μέσα σε ένα σπίτι, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε ένα ποτήρι λευκό ξύδι στη λεκάνη του μπάνιου σας. Το ξύδι είναι λοιπόν το βασικό υλικό που θα σώσει και τα χαλιά σας.

Ποια υλικά θα χρειαστείτε

  • 1 κ.γ. απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 φλ. ζεστό νερό
  • 1 μικρό δοχείο σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής)

Πώς θα το φτιάξετε

Ρίξτε το απορρυπαντικό για τα πιάτα στο δοχείο. Στη συνέχεια, προσθέστε το λευκό ξίδι και το ζεστό νερό. Τέλος, κλείστε το δοχείο καλά χρησιμοποιώντας το καπάκι.

ξύδι απορρυπαντικό πιάτων χαλί

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε καλά την περιοχή γύρω από το λεκέ. Στη συνέχεια, τρίψτε καλά το σημείο με την τραχιά πλευρά του σφουγγαριού για τα πιάτα. Ψεκάστε την περιοχή με το καθαριστικό για χαλιά που έχετε φτιάξει και τρίψτε ελαφρά τον λεκέ με μια πετσέτα. Τέλος, ρίξτε λίγο νερό και πιέστε ελαφρά με την πετσέτα μέχρι να στεγνώσει το «πληγέν» σημείο και να εξαφανιστεί ο λεκές.

Μικρή συμβουλή: Προτού το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε κάποιον λεκέ, δοκιμάστε το σε μια μικρή επιφάνεια του χαλιού σας, προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι δεν θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share