Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να γεμίσεις το πλυντήριο των πιάτων σου;

Κι όμως υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος!

9 Δεκεμβρίου 2021 12:25
Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να γεμίσεις το πλυντήριο των πιάτων σου;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κι όμως υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να γεμίσεις ένα πλυντήριο πιάτων. Όπως ακριβώς ξεχωρίζεις τα ρούχα σου σε χρώματα και είδος για να τα βάλεις στο πλυντήριο έτσι πρέπει να κάνεις και με τα πιάτα. Πρόσφατα, το Athensmagazine.gr σας έδειξε τι θα συμβεί αν βάλετε μια φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο σας, σήμερα θα σας δείξουμε τη σωστή τοποθέτηση των πιάτων, ποτηριών και λοιπόν σκευών σε αυτό!

Στο πάνω μέρος τοποθετούμε κούπες, ποτήρια και μικρά μπολ. Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο πιάτων, καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει το νερό να εισχωρήσει σε όλες τις επιφάνειες και να μην καθαριστούν καλά όλα τα πιάτα. Φροντίστε τα πλαστικά να είναι στο πάνω μέρος του πλυντηρίου πιάτων, καθώς η έντονη θερμοκρασία είναι πιο υψηλή προς τα κάτω, οπότε αποφεύγετε πιθανές φθορές. Τοποθετήστε ανάποδα και διαγώνια ποτήρια και μπολ που μπορεί να έχουν κοίλη βάση, ώστε να μη συγκεντρώνεται βρώμικο νερό.

Στο κάτω μέρος τα πιάτα, τα μεγάλα μπολ της σαλάτας και τα υπόλοιπα μεγάλα αντικείμενα. Αν πιστεύετε ότι χρειάζεται, ξεπλύνετε τα αντικείμενα από τυχόν τροφές -ειδικά αν δεν έχετε σκοπό να το ξεκινήσετε αμέσως, καθώς αυτό θα εμποδίσει τις τροφές να ξεραθούν και μην καθαριστούν σωστά, αλλά και την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών. Μεγάλες πιατέλες, τηγάνια, επιφάνειες κοπής κι άλλες μεγάλες επιφάνειες καλό θα ήταν να τοποθετούνται επίσης στο κάτω μέρος, στα πλάγια και πίσω, ώστε να μην εμποδίζουν την πίεση του νερού. Μην τα τοποθετείτε κοντά στην πόρτα του πλυντηρίου.

πλυντήριο πιάτων

Τις κατσαρόλες και τα μεγάλα μπολ τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος και ανάποδα, ώστε να μη συγκεντρώνεται βρώμικο νερό στο εσωτερικό τους και να ξεπλένονται καλύτερα. Μάλιστα, μιλώντας σε σχετικό άρθρο στο η διάσημη food blogger του Bite Sized Kitchen μας προτείνει να τα τοποθετούμε πλάγια. Ο λόγος; Πολλά πλυντήρια πιάτων, ειδικά τα πιο παλιά, πιθανότατα να μην έχουν ψεκαστήρες νερού στο πάνω μέρος, οπότε η μεγάλη επιφάνεια της κατσαρόλας ίσως εμποδίσει το νερό να φτάνει από κάτω προς τα πάνω.

Για να μην κολλήσουν τα κουτάλια το ένα με το άλλο και δεν καθαριστούν σωστά, τοποθετήστε τα μερικά με το χερούλι προς τα πάνω άλλα προς τα κάτω. Τα μαχαίρια πρέπει να τα βάζετε με τη μύτη τους να κοιτά προς τα κάτω, ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς όταν θα αδειάζετε το πλυντήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share