Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Ξέμεινες από χρωμοπαγίδες; Φτιάξε τις δικές σου με λιγότερο από ένα ευρώ

Έτοιμες στο πι και φι!

6 Δεκεμβρίου 2021 10:40
Ξέμεινες από χρωμοπαγίδες; Φτιάξε τις δικές σου με λιγότερο από ένα ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πλύσιμο των ρούχων μπορούν να γίνουν επικές αποτυχίες και μία από τις πιο συχνές είναι να ξεβάψει ένα ρούχο και να χρωματίσει όλη τη μπουγάδα, σε περίπτωση που έχουμε ξεμείνει από χρωμοπαγίδες.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχετε πάντα το χρόνο να κάνετε ένα σωστό ξεχώρισμα στα ρούχα πριν τα τοποθετήσετε μέσα στον κάδο και επιλέξετε το πρόγραμμα πλύσης. Και κάπως έτσι, καθώς, αργότερα, απλώνετε τη μπουγάδα βλέπετε τα ρούχα σας να έχουν αποκτήσει διαφορετικό χρώμα από αυτό που είχαν πριν την πλύση.

Κόκκινα, μπλε, πράσινα, πορτοκαλί ρούχα, που είναι μερικοί από τους πιο βασικούς ενόχους, αφήνουν τεράστιους λεκέδες ανά σημεία ή δίνουν στα ρούχα σας μια υπόκωφη γκριζωπή απόχρωση που τα κάνει άτονα (και μίζερα).

χρωμοπαγίδες

Η λύση για να προστατέψετε τα ρούχα σας από τέτοια ανεπανόρθωτα χρωματικά λάθη είναι οι χρωμοπαγίδες. Εννοείται πως μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο, αλλά αυτό το ξέρετε ήδη. Ο λόγος που κάνατε κλικ στο άρθρο είναι για να μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε και μόνη σας αυτά τα θαυματουργά κομμάτια υφάσματος. Θα σας αποκαλύψουμε ευθύς αμέσως.

Το καλό με το να φτιάξετε τις δικές σας χρωμοπαγίδες είναι πως εκτός του ότι θα «σώσετε» τα ρούχα σας, θα αξιοποιήσετε και τις παλιές πετσέτες που, απλώς, πιάνουν χώρο στο ντουλάπι.

Σε μια λεκάνη ρίξτε 1 φλ. ζεστό νερό και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και βυθίστε μέσα στο μείγμα τα κομμάτια πετσέτας. Αφήστε τις μέχρι να απορροφήσουν το μείγμα. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τις και αφήστε τις να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτό ήταν!

Προσοχή όμως! Οι DIY χρωμοπαγίδες είναι μιας χρήσης. Για να ξαναδώσετε στην πετσέτα σας ιδιότητες χρωμοπαγίδας για επόμενες πλύσεις, πρέπει κάθε φορά να επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share