Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

Βάλτε στο πλυντήριο πιάτων μια φλούδα λεμονιού - Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

5 Δεκεμβρίου 2021 11:09
Βάλτε στο πλυντήριο πιάτων μια φλούδα λεμονιού - Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή που πραγματικά λύνει τα χέρια κάθε νοικοκυράς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το πλυντήριο δεν θέλει τη δική του προσοχή και συντήρηση. Είναι πολλές φορές που βγάζοντας το πιάτα δεν μυρίζουν το άρωμα του απορρυπαντικού αλλά συνεχίζει να επιμένει η έντονη γεύση από κάποιο φαγητό. Τι φταίει όμως γι' αυτό;

Τα πλυντήρια πιάτων συνήθως στο κάτω μέρος τους κρατούν ελάχιστο νερό ύστερα από κάθε πλύση και όπως είναι γνωστό όταν σε μια περιοχή "λιμνάζει" μονίμως νερό αναπτύσσεται μούχλα. Για να αποφύγετε λοιπόν την έντονη μυρωδιά, μην βιαστείτε να πάρετε το πιο ακριβό απορρυπαντικό από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, ανοίξτε απλά το ψυγείο σας. Η λύση βρίσκεται στο λεμόνι! Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το λεμόνι αποδεικνύεται σωτήριο σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα με λεμόνι στο νεροχύτη σας.

πλυντήριο πιάτων φλούδα λεμονιού

Την επόμενη φορά που θα βάλετε το πλυντήριο πιάτων σε λειτουργία, αφού το γεμίσετε με πιάτα και ποτήρια, ανάμεσά τους βάλτε και μια φλούδα λεμονιού. Κατά αυτόν τον τρόπο, η φρέσκια μυρωδιά του λεμονιού θα απορροφηθεί τόσο από τα πιάτα σας όσο κι από το πλυντήριο κι εσείς θα έχετε λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα με ένα απλούστατο τρόπο.

Γέμισε ένα ποτήρι με χυμό λεμονιού και μούλιασε μέσα ένα μαχαίρι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Το λεμόνι έχουμε δει άπειρες φορές πως αποδεικνύεται σωτήριο τόσο σε θέματα καθαριότητας όσο και σε θέματα υγείας και ομορφιάς. Ένα ακόμη μικρό μυστικό καθαριότητας θα σου δείξουμε και σήμερα που πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια. Κι αυτό δεν θα είναι το πρώτο που tip στο οποίο πρωταγωνιστεί το λεμόνι, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα με λεμόνι στο νεροχύτη.

Ακόμα και τα μαχαίρια από ανοξείδωτο ατσάλι, μπορεί να σκουριάσουν από την πολλή χρήση ή το πλύσιμο στο πλυντήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποιες αντιαισθητικές, καφέ κηλίδες πάνω τους. Μόλις παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, πάρτε ένα μπουκάλι με χυμό λεμόνι του εμπορίου -είναι πάμφθηνος -και γεμίστε μ’ αυτό ένα ψηλό ποτήρι με νερό.

Βάλτε μέσα τα μαχαίρια που έχουν το αντίστοιχο πρόβλημα και αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγα λεπτά. Μετά, πλύντε τα στο χέρι. Το λεμόνι στο μεταξύ θα έχει μαλακώσει τους καφέ λεκέδες και, έτσι, θα βγουν αμέσως μόλις τα τρίψετε με το σφουγγάρι. Προσέξτε μόνο η λαβή του μαχαιριού να μην καλυφθεί από τον χυμό, γιατί, ειδικά αν είναι ξύλινη, μπορεί να την αποχρωματίσει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share