Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έβαλε στο πλυντήριο πιάτων ολόκληρες πατάτες - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Θα σας «λύσει» τα χέρια

4 Δεκεμβρίου 2021 17:27
Έβαλε στο πλυντήριο πιάτων ολόκληρες πατάτες - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μας έρχεται όρεξη για πατάτες τηγανητές, αλλά μόνο που σκεφτόμαστε την ατελείωτη ώρα που θα είμαστε πάνω από το νεροχύτη για να τις πλύνουμε και να τις καθαρίσουμε, μάς πιάνει πανικός και τελικά φτιάχνουμε τοστ. Το έχεις πάθει και εσύ;

Πριν λίγο καιρό μάθαμε το απόλυτο μυστικό για να τις καθαρίζουμε πανεύκολα και τώρα θα σας δείξουμε τη σωτήρια λύση και για το πλύσιμο.

πλυντήριο πιάτων πατάτες

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για πεντακάθαρες πατατούλες είναι να τις βάλουμε στο… πλυντήριο πριν αρχίσουμε το μαγείρεμα! Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να βάλουμε τις βρώμικες πατάτες στο πάνω συρτάρι του άδειου πλυντηρίου μας και να το θέσουμε σε λειτουργία στον κύκλο ξεβγάλματος χωρίς να προσθέσουμε κάποιο σαπούνι. Μέσα σε 10 λεπτά θα είναι πεντακάθαρες χωρίς καμία προσπάθεια! Τέλειο;

Βάλτε τις πατάτες σε κρύο νερό και αφήστε τες για ένα 24ωρο - Δεν φαντάζεστε αυτό που συμβαίνει

Βυθίστε τις πατάτες σας αφού τις κόψετε, σε κρύο νερό. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους και θα λύσει ένα εκνευριστικό πρόβλημα.

Για να μην μαυρίζουν οι πατάτες σας, τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με κρύο νερό και να αφήστε τες εκεί. Το κρύο νερό κάνει την διαδικασία της οξείδωσης να επιβραδύνεται. Μπορείτε να τις αφήσετε σε κρύο νερό έως και 24 ώρες, σύμφωνα με το Taste of home. Ακόμα μπορείτε να τις μουλιάσετε πριν τις ρίξετε στο τηγάνι, για αυτόν εδώ τον λόγο.

Αν θέλετε να μειώσετε ακόμα περισσότερο την πιθανότητα να μαυρίσουν, βάλτε οξύ, που επιβραδύνει την διαδικασία. Λίγο λεμόνι ή ξίδι μέσα στο μπολ με το νερό και τις πατάτες θα μειώσει το pH.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share