Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5 μύθοι γύρω από τη μαγειρική - Θα αναθεωρήσετε όσα ξέρετε

Τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι όταν μαγειρεύουμε

2 Δεκεμβρίου 2021 15:00
5 μύθοι γύρω από τη μαγειρική - Θα αναθεωρήσετε όσα ξέρετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά πράγματα που πιστεύαμε για τη μαγειρική είναι μύθος. Διαβάζοντας αυτό το κείμενο, θα αναθεωρήσετε πολλά πράγματα για το τι πρέπει να αποφεύγετε και τι όχι όταν μαγειρεύετε.

5 μύθοι γύρω από τη μαγειρική

1. Το αλκοολ εξατμίζεται

Πράγματι, σε φαγητά που απαιτούν πολύ χρόνο στην κατσαρόλα, μέρος του αλκοόλ μειώνεται κατά το μαγείρεμα. Ωστόσο, σε εκείνα που ετοιμάζονται σχετικά γρήγορα, όπως μια σάλτσα, το περισσότερο αλκοόλ μένει στο φαγητό.

2. Το μαρινάρισμα κάνει το κρέας πιο «τρυφερό»

Οι μαρινάδες μπορεί να νοστιμίζουν το κρέας, αλλά ελάχιστα εισχωρούν σε αυτό. Αν το κρέας είναι σκληρό, θα παραμείνει σκληρό παρότι έχει μαριναριστεί.

3. Το λάδι θα κάνει τα μακαρόνια να μην κολλάνε

Έτσι τα μαγείρευε η γιαγιά. Προσθέτοντας όμως λάδι στα μακαρόνια τα κάνουμε να γλιστράνε, με αποτέλεσμα να μην δένει πάνω τους η σάλτσα.

μαγείρεμα-2

4. Το αλάτι στο νερό το κάνει να βράσει πιο γρήγορα

Συνηθίζουμε να ρίχνουμε αλάτι στο νερό που βράζει για τα μακαρόνια. Σίγουρα τους δίνει γεύση όμως δεν επισπεύδει το χρόνο βρασμού. Αντίθετα, μειώνει τη θερμοκρασία βρασμού, γι’ αυτό όταν ο χρόνος σας «πιέζει» μην το κάνετε.

5. Τα γαλακτοκομικά μας κάνουν κακό

Κατηγορούνται για την πληθώρα των θερμίδων που περιέχουν. Κακό όμως δεν κάνουν και πρέπει να τα τρώμε για το ασβέστιο και τις βιταμίνες που περιέχουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share