Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

4+1 τρόποι για να διαρκούν περισσότερο τα φρούτα και τα λαχανικά σας

Δώστε προσοχή!

1 Δεκεμβρίου 2021 15:39
4+1 τρόποι για να διαρκούν περισσότερο τα φρούτα και τα λαχανικά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι από τα τρόφιμα που πρέπει πάντα να υπάρχουν στο σπίτι μας, καθώς η θρεπτική τους αξία είναι τεράστια και τα οφέλη για την υγεία μας. Πολλές όμως, είναι οι φορές που τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουμε στο σπίτι μας χαλάνε γρήγορα, πριν προλάβουμε να τα καταναλώσουμε. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ τα 3+1 φρούτα που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά.

Ήρθε λοιπόν, η στιγμή να μάθεις μερικούς τρόπους για να διαρκούν τα φρούτα και τα λαχανικά σου περισσότερο.

Μπανάνες

Οι πρασινοκίτρινες μπανάνες σας μπορούν να γίνουν… καφέ σε χρόνο ρεκόρ. Οι μπανάνες είναι από τα φρούτα που ωριμάζουν μέρα με τη μέρα. Ένας καλός τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκειά τους είναι να τις βάλετε στο ψυγείο μόλις φτάσουν στο επιθυμητό σημείο ωρίμανσης. Για όσους από εσάς όμως δεν απολαμβάνετε τη μπανάνα κρύα υπάρχει κι άλλος τρόπος: τυλίξτε τη με μεμβράνη τροφίμων.

 4+1 τρόποι για να διαρκούν περισσότερο τα φρούτα και τα λαχανικά σας

Καρότα

Αν αγοράζετε μεγάλα καρότα κατά πάσα πιθανότητα τα παίρνετε μαζί με τα πράσινα κοτσάνια τους. Τα κοτσάνια αυτά, εκτός απ’ το ότι πιάνουν χώρο στο ψυγείο, ευθύνονται και για την πρόωρη ωρίμανση του αγαπημένου λαχανικού του Bugs Bunny. Πριν, λοιπόν, αποθηκεύσετε τα καρότα σας στο ψυγείο μην ξεχάσετε να κόψετε τα κοτσάνια για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

Αβοκάντο

Κόβετε ένα κομμάτι αβοκάντο και αφήνετε το υπόλοιπο για αργότερα. Μόνο που όταν επιστρέψετε για να το φάτε βρίσκετε μια καφετί version του. Την έχουμε πατήσει κι εμείς, αλλά ευτυχώς υπάρχει τρόπος να το αποφύγετε: πριν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο περάστε την επιφάνεια που έχετε κόψει με λίγο φρέσκο λεμόνι. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του λεμονιού θα διατηρήσουν το αβοκάντο σας στο αυθεντικό του χρώμα. Εναλλακτικά μπορείτε επίσης να τυλίξετε σφιχτά με μια μεμβράνη.

 4+1 τρόποι για να διαρκούν περισσότερο τα φρούτα και τα λαχανικά σας

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι ιδιαίτερη επιρρεπή στην υγρασία – αυτήν ακριβώς θέλετε να αποφύγετε για να μην χαλάσουν. Υπάρχει, λοιπόν, ένας απλός τρόπος για να τα κάνετε να διαρκέσουν περισσότερο: προτιμήστε τα ολόκληρα μανιτάρια αντί για τα κομμένα και αποθηκεύστε τα μέσα σε χαρτί κουζίνας το οποίο θα απορροφήσει την υγρασία μόλις εμφανιστεί.

Φρέσκα βότανα

Μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός και δυόσμος είναι λίγα μόνο από τα φρέσκα βότανα που ενδεχομένως θα θελήσετε να βάλετε στο φαγητό σας. Φυσικά θα χρειαστεί να αγοράσετε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα χρησιμοποιήσετε. Έχετε δύο λύσεις γι όσα θα περισσέψουν. Η πρώτη είναι να τα βάλετε μέσα σε ένα ποτήρι με νερό για να παρατείνετε για λίγο τη διάρκεια ζωής τους. Η δεύτερη είναι να τα πλύνετε, να τα κόψετε, να τα αφήσετε να στεγνώσουν τελείως, να τα τυλίξετε απαλά με χαρτί κουζίνας και να τα βάλετε στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε θελήσετε για τουλάχιστον 1 εβδομάδα - θα είναι φρέσκα και ζωντανά ακριβώς όπως την πρώτη μέρα!

Πηγή: spirossoulis

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share