Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Το ήξερες; Αυτό είναι το σούπερ μυστικό για να καθαρίσεις τα επίμονα λίπη από τα πιάτα σου

Είναι απλό!

1 Δεκεμβρίου 2021 11:27
Το ήξερες; Αυτό είναι το σούπερ μυστικό για να καθαρίσεις τα επίμονα λίπη από τα πιάτα σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα κόλπο που θα κάνει τη ζωή σου στην κουζίνα εύκολη. Πόσες φορές έχεις μαραζώσει πάνω από τον νεροχύτη κοιτώντας τη στοίβα με τα άπλυτα πιάτα. Πάνε αυτά. Θεώρησέ τα ήδη παρελθόν. Ξέρουμε τον τρόπο και είναι τόσο απλός που θα πεις ''τι έκανα λάθος τόσο καιρό;''

Τα δύσκολα λίπη δε φεύγουν έτσι απλά και δε θέλουν τρίψιμο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι τα τοποθετήσεις όλα στον νεροχύτη και να τα σκεπάσεις με νερό. Στη συνέχεια θα ρίξεις μέσα 2-3 φακελάκια τσαγιού και θα τα αφήσει όλο το βράδυ.

Το επόμενο πρωί θα τα τρίψεις ελαφρά με το σφουγγάρι και θα τα ξεπλύνεις με νερό. Το τσάι θα έχει κάνει τη δουλειά που θα ήσουν υποχρεωμένη να κάνεις εσύ.

λίπη πιάτα καθάρισμα

Μυρίζει άσχημα το πλυντήριο πιάτων; Δες πως θα εξοντώσεις την δυσοσμία!

Προσέχουμε για να έχουμε για αυτό και μετά από κάθε πλύση καλό θα ήταν να καθαρίζεις το φίλτρο που συγκρατεί τυχόν τροφές που έχουν απομείνει στα πιάτα και τα κατσαρολικά που μπήκαν στο πλυντήριο. Σε δεύτερο χρόνο, αν δεις πως το πλυντήριο αναδίδει μία όχι και τόσο ωραία μυρωδιά πρέπει να δράσεις καταλλήλως.

Τοποθέτησε μέσα στο πλυντήριο ένα ποτήρι με λευκό ξύδι. Το ξύδι βοηθά να ξεπλυθεί η λιπαρή βρωμιά και απολυμαίνει. Σε μία άλλη κούπα βάλε μαγειρική σόδα και τοποθέτησέ τη στο πάνω ράφι.

Βάλε το πλυντήριο στο σύντομο πρόγραμμα με το ζεστό νερό και άφησε να κάνει την πλύση. Μόλις τελειώσει, μην το ανοίξεις αμέσως. Άσε τη σόδα και το ξύδι να δράσουν.

Άνοιξε την πόρτα και στέγνωσε το εσωτερικό με μία καθαρή πετσέτα ή ένα καθαρό σφουγγάρι. Μετά από κάθε πλύση άφηνε την πόρτα ανοιχτή ώστε να στεγνώνει σωστά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share