Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό το σημείο του σπιτιού δεν πρέπει ποτέ να καθαριστεί με ξύδι!

Ποιο είναι;

1 Δεκεμβρίου 2021 10:06
Αυτό το σημείο του σπιτιού δεν πρέπει ποτέ να καθαριστεί με ξύδι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρεις πως το ξύδι είναι το καλύτερο φυσικό καθαριστικό. Λευκαίνει και απολυμαίνει χωρίς να είναι επιβαρυντικό για την υγεία. Κάνει (σχεδόν) για όλα. Yπάρχει ένα σημείο στο οποίο δεν πρέπει να το ακουμπήσεις γιατί θα κάνεις ζημιά. Αυτή είναι η συμβουλή μας.

Αν το σπίτι και συγκεκριμένα η κουζίνα σου διαθέτει μαρμάρινους πάγκους καλό θα ήταν να αποφύγεις το ξύδι και να τους καθαρίσεις με ζεστό νερό και μία σταγόνα καθαριστικό για τα πιάτα.

Η όξινη σύνθεσή του είναι καταστροφική για τα φυσικά πετρώματα, όπως το μάρμαρο. Όσο εσύ τρίβεις την επιφάνεια για να καθαρίσει, τόσο αυτή χάνει τη φυσική της λάμψη και καταλήγει θαμπή και άχρωμη.

Αν θέλεις το ξύδι να κάνει τη σωστή δουλειά δοκίμασέ το στα τζάμια. Η ''θαυματουργή'' συνταγή που τρέμουν οι ''δαχτυλιές''.

ξύδι σπίτι καθάρισμα

Τέλος στον εφιάλτη: Έτσι θα εξαφανιστούν οι κατσαρίδες από το σπίτι σας!

Διάλυμα σαπουνιού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό σαπούνι μπάνιου για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες. Ετοιμάστε ένα μείγμα με σαπούνι και νερό (με αρκετό σαπούνι) και ψεκάστε με αυτό απευθείας επάνω τους. Οι περισσότερες θα πεθάνουν αμέσως, επειδή το διάλυμα κλείνει τους πόρους με τους οποίους αναπνέουν.

Φύλλα δάφνης

Τα φύλλα δάφνης είναι αρωματικά φύλλα που χρησιμοποιούνται κυρίως στην ινδική μαγειρική. Έχουν ένα πικάντικο, αλλά ωραίο άρωμα. Μπορείτε να τοποθετήσετε τριμμένα σε σκόνη (αποξηραμένα) φύλλα δάφνης κοντά στη φωλιά και σε άλλα περιοχές, όπου οι κατσαρίδες συχνή. Η μυρωδιά θα κάνουν οι κατσαρίδες σημεία και οι κατσαρίδες θα προτιμήσουν να απομακρυνθούν από το σπίτι σας, χωρίς να χρειαστεί να τις σκοτώσετε.

Πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι

Κάντε ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη, μία σκελίδα σκόρδο και ένα λιωμένο κρεμμύδι, μέσα σε ένα λίτρο νερού. Αφήστε το να σταθεί για μία ώρα. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι σε αυτό το μείγμα και εφαρμόστε το σε όλους τους χώρους στο σπίτι σας όπου συχνάζουν οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά του μείγματος θα τις κάνει να τραπούν σε φυγή.

Αγγούρι

Πάρτε ένα κουτί από αλουμίνιο και τοποθετήστε μερικές φλούδες αγγουριού ή κομμάτια μέσα σε αυτό. Αφήστε το όλη τη νύχτα. Οι χυμοί του αγγουριού θα αντιδράσουν με το αλουμίνιο στο κουτί και θα παράγουν μια μυρωδιά που οι κατσαρίδες δεν μπορούν να αντέξουν.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share