Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Η ξύλινη πιρούνα δεν είναι για να ανακατεύεις τα μακαρόνια - Την χρησιμοποιούσες λάθος τόσο καιρό

Ούτε που μας είχε περάσει από το μυαλό

1 Δεκεμβρίου 2021 09:21
Η ξύλινη πιρούνα δεν είναι για να ανακατεύεις τα μακαρόνια - Την χρησιμοποιούσες λάθος τόσο καιρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν κάποια καθημερινά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε όλοι μας, αλλά το κάνουμε με τον πιο λάθος τρόπο, γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Ένα από αυτά είναι η πιρούνα για τα μακαρόνια.

Αφού ανακαλύψαμε γιατί η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση, σήμερα θα σας αποκαλύψουμε και την αλήθεια για την ξύλινη πιρούνα. Η χρήση της ξύλινης πιρούνας εκτός από το να ανακατεύεις τα μακαρόνια είναι να την τοποθετείς επάνω από την κατσαρόλα που βράζει, ώστε να πέφτει ο αφρός και να μην βγαίνει έξω.

Βράζετε τα μακαρόνια σας σε κατσαρόλα; Μέγα λάθος

Ήρθε η ώρα να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο τα μακαρόνια σας θα είναι πιο νόστιμα, αλλά και η διαδικασία μαγειρέματος πιο εύκολη και πιο οικονομική…

Αν μέχρι και σήμερα αφιερώνατε κάνα μισάωρο για να ζεστάνετε το νερό στην κατσαρόλα και να βράσετε τα μακαρόνια σας, ήρθε η ώρα να το… πάρετε αλλιώς.

Στο βίντεο θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο και ενέργεια θα εξοικονομήσετε και χρόνο θα γλιτώσετε…

Μακαρόνια στο τηγάνι; Φυσικά, δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε! Και επίσης, σταματήστε να βάζετε βούτυρο, δείτε το γιατί.

Δείτε και το σχετικό βίντεο παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

Μοναστηριακή μακαρονάδα που θα σας κάνει να γλύφεται τα δάχτυλα σας

Πάρτε μια γεύση από μοναστηριακές συνταγές και απολαύστε μια μακαρονάδα με την ωραιότερη σάλτσα πιπεριάς που φάγατε ποτέ! Όπως και το μοναστηριακό γαλακτομπούρεκο που σας ξετρέλανε.

Υλικά:

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 500 γρ. πένες

Εκτέλεση:

Αλέστε τα λαχανικά στο μίξερ ώσπου να γίνουν σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε τη σάλτσα που φτιάξατε, και προσθέστε μαϊντανό, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και έπειτα από μερικά λεπτά τη βγάζετε από τη φωτιά. Βράζετε τις πένες με 3 κουταλιές λάδι. Τις στραγγίζετε, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share