Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξέχασες τα ρούχα στο πλυντήριο; Δες τι να κάνεις για να διώξεις την άσχημη μυρωδιά!

Πες «αντίο» στη δυσοσμία

1 Δεκεμβρίου 2021 07:55
Ξέχασες τα ρούχα στο πλυντήριο; Δες τι να κάνεις για να διώξεις την άσχημη μυρωδιά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να εξαφανίσουμε τις άσχημες μυρωδιές από τα ξεχασμένα στο πλυντήριο ρούχα!

Το κακό :
“Ξέχασα τα ρούχα στο πλυντήριο και μυρίζουν άσχημα. Τι να κάνω πριν τα πετάξω;”

Δεν είσαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία νοικοκυρά που ξεχνάει τα ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου. Έντονη και άσχημη μυρωδιά μούχλας περνάει στα ρούχα και το πρώτο που σκέφτεσαι είναι πραγματικά να τα πετάξεις στον κάδο…των σκουπιδιών! Δεν είναι όμως έτσι…

Τι δεν πρέπει να κάνεις :

Να πετάξεις τα ρούχα. Συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο και θα δεις γιατί !
Να τα πλένεις ξανά και ξανά βάζοντας υπερβολικές ποσότητες μαλακτικού. Πρόσεχε γιατί στο τέλος θα κάνεις σαν έτσι … σαν τις τρεις χάριτες !

πλυντήριο άσχημη μυρωδιά

Οι λύσεις :

Πλύνετε ξανά τα ρούχα χρησιμοποιώντας την κανονική δόση απορρυπαντικού που βάζετε. Στη θέση του μαλακτικού χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι σε ποσότητα 1-2 φλυτζανάκια του ελληνικού. Περίπου δηλαδή 70ml.Γιατί ξύδι :

  • Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και παράλληλα σκοτώνει τους μύκητες που προκαλούν αλλά και αποτελούν τη μούχλα.
  • Συντηρεί φυσικά και οικολογικά τον κάδο του πλυντηρίου και απομακρύνει την άσχημη μυρωδιά μούχλας στον κάδο του πλυντηρίου.
  • Αποτελεί οικολογικό μαλακτικό ρούχων. Στο εξωτερικό χρησιμοποιείται σε μεγάλο ποσοστό αντί των κλασσικών χημικών μαλακτικών.
  • Φρεσκάρει τα ρούχα και τα απολυμαίνει με φυσικό τρόπο.

Ξέρω σας αγχώνει η μυρωδιά της ξυδίλας…Όντως όταν ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου θα σας έρθει μια διακριτική όξινη μυρωδιά. Απλώστε τα ρούχα κανονικά και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί μαζί με την άσχημη μυρωδιά που είχαν από πριν τα ρούχα. Το ξύδι δέσμευσε τις άσχημες οσμές και τα ρούχα θα είναι πλέον μπουζάτα! Εάν χρησιμοποιείται στεγνωτήριο, μετά το στέγνωμα απλώστε για 1-2 ώρες τα ρούχα για να φύγει τελείως η μυρωδιά του ξυδιού.

Πλύντε τα ρούχα ξανά μόνο που αντί για απορρυπαντικό, βάλετε στη θήκη, τη μισή δόση σε αμμωνία. Μισή δόση σε σχέση με το απορρυπαντικό είναι αρκετή για να εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές από τα ρούχα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share