Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Πανέξυπνο! Έπιασε πάγο το ψυγείο σας; Καθαρίστε το στο… άψε σβήσε!

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος!

30 Νοεμβρίου 2021 14:07
Πανέξυπνο! Έπιασε πάγο το ψυγείο σας; Καθαρίστε το στο… άψε σβήσε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο σας. Τι γίνεται όμως με τον πάγο στην κατάψυξη;Πολλοί είναι εκείνοι που ταλαιπωρούνται και δεν ξέρουν ότι χωρίς κόπο μπορούν να απαλλαγούν από τον πάγο στην κατάψυξη! Εμείς σας έχουμε τη λύση.

Είχατε βάλει στο πρόγραμμα να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο για να το καθαρίσετε αλλά συνεχώς το αναβάλετε γιατί σκέφτεστε όλο αυτόν τον πάγο στην κατάψυξη. Το πρόβλημα του πάγου είναι ένα θέμα που έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε και στο ψυγείο του χωριού, αν το έχετε αφήσει στο ρεύμα. Μυρίζει άσχημα το ψυγείο σας; Όχι πια!

Στο ψυγείο του σπιτιού σας όμως σας απασχολεί περισσότερο επειδή θα πρέπει να λιώσει ο πάγος πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο και συνεπώς θα χρειαστεί να μείνει το ψυγείο χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα. Διαβάστε παρακάτω έναν εύκολο τρόπο για να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο.

πάγος ψυγείο

Αρχικά βγάζετε την πρίζα από το ρεύμα, στη συνέχεια αλείφετε ή ψεκάζετε τον καταψύκτη σας εσωτερικά με φυτικό λάδι. Αφήνετε λίγη ώρα και θα δείτε τον πάγο να φεύγει μόνος του!

Πως να διατηρείς τα τρόφιμα πάντα φρέσκα στο ψυγείο!

Αν αναρωτιέσαι πως να διατηρείς τα τρόφιμα πάντα φρέσκα στο ψυγείο σου έχουμε τη λύση...

Κάποια τρόφιμα καταναλώνονται, αλλά κάποια -όσο κι αν προσπαθήσεις- θα χαλάσουν και θα πεταχτούν (αντίο μπανάνες, αντί γάλα, αντίο φράουλες) και πολλές φορές χωρίς καν να ανοιχτούν από τη συσκευασία τους. Ώρα να αυξήσεις το χρόνο διατήρησης τους και, φυσικά, κατανάλωσής τους όσο ακόμα είναι φρέσκα.

Όχι δεν έχουμε κάποια μαγική συνταγή ή κάποιο τρόπο να τα κάνεις τουρσί και να διατηρηθούν όπως το βάζο με το γλυκό του κουταλιού το οποίο φέτος κλείνει τριετία στο ψυγείο, αλλά κάτι πολύ πιο απλό.

Όλα εξαρτώνται από το αν έχεις το ψυγείο σου στη σωστή θερμοκρασία. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, η θερμοκρασία του ψυγείου σου πρέπει να είναι στους (ή κάτω από) 4 βαθμούς ενώ η θερμοκρασία της κατάψυξης πρέπει να είναι στους -18.

Το να έχεις ρυθμίσει το ψυγείο σου στη σωστή θερμοκρασία είναι το κλειδί για να εξασφαλίσεις ότι τα τρόφιμα ή το φαγητό που συντηρείς μέσα σε αυτό, θα διατηρηθεί φρέσκο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να προλάβεις τυχόν ενοχλήσεις από κατανάλωση χαλασμένων ή ελαφρώς χαλασμένων τροφίμων όπως αυγά, γάλα και τυριά.

ψυγείο τρόφιμα

Τώρα, αν ανησυχείς για το φαγητό που περίσσεψε, φρόντισε ή να το καταναλώσεις όσο πιο άμεσα γίνεται ή να γίνεις δημιουργική με αυτό προσθέτοντας το σε άλλα φαγητά. Μπορείς για παράδειγμα να το χρησιμοποιήσεις ως γέμιση για ομελέτες, πίτες ή να γίνει τέλειος συνδυασμός για τηγανητό ρύζι.

3 extra tips για να βοηθήσεις τα τρόφιμα να διατηρηθούν φρέσκα στο ψυγείο για αρκετό διάστημα
1. Κλείνε την πόρτα
Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να δεις τα τρόφιμά σου να χαλάνε μια ώρα αρχύτερα.

2. Μοίρασε το φαγητό στα ράφια
Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπεις τη διέλευση του αέρα ανάμεσα τους. Με άλλα λόγια, μην μπουκώνεις ένα ράφι με όλα.

3. Καθάριζέ το τακτικά
Το ότι δεν είναι εκτεθειμένο σε αέρα και σκόνη δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται απολύμανση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share