Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Ρίχνει κανέλα στις πόρτες και στα παράθυρα! Έτσι βάζει τέλος στον εφιάλτη μιας ζωής!

Θα το κάνετε και εσείς αμέσως!

26 Νοεμβρίου 2021 12:04
Ρίχνει κανέλα στις πόρτες και στα παράθυρα! Έτσι βάζει τέλος στον εφιάλτη μιας ζωής!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος είναι ο εφιάλτης μιας ζωής που θα βάλετε τέλος για πάντα εφόσον ρίξετε κανέλα στα παράθυρα και στις πόρτες του σπιτιού σας;

Μάθετε πως θα διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι με φυσικούς τρόπους. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας που σας είχαμε παρουσιάσει μάλιστα πρόσφατα και 5+1 τρόπους!

Είναι μικροσκοπικά και πολύ εργατικά, όλοι τα συμπαθούμε αλλά δεν τα θέλουμε να τριγυρνούν μέσα στον χώρο μας. Ο λόγος για τα μυρμήγκια, τα οποία μπορεί να βρουν καταφύγιο μέσα σε κατοικίες και να αποτελέσουν φοβερή ενόχληση για τους κατοίκους. Γι’ αυτό και εμείς σας δίνουμε συμβουλές για να μάθετε πως θα διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι με φυσικούς τρόπους. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας που πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια.

Αρχικά, δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε χημικά προϊόντα για να διώξετε τα μυρμήγκια μια και καλή από το σπίτι σας. Εμείς θα σας προτείνουμε φυσικούς και άκρως αποτελεσματικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας υλικά που ενδεχομένως όλοι έχετε στην κουζίνα σας. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στις παρακάτω ιδέες για να απαλλαγείτε μια και καλή από τα μυρμήγκια.

Χυμός λεμονιού ή ξύδι

Το λεμόνι έχει αμέτρητες χρήσεις μέσα στο σπίτι και έχει πάντα το πλεονέκτημα να χαρίζει όμορφη μυρωδιά στον χώρο. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διώξετε τα μυρμήγκια είναι να ρίξετε χυμό λεμονιού σε πόρτες, παράθυρα και γενικά όλες τις εισόδους και τις εξόδους του σπιτιού.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με λίγο λευκό ξίδι. Η χρήση του ξυδιού είναι σίγουρα πολύ απλή λύση για να εξουδετερώσεις τα μυρμήγκια, καθώς αυτά δεν αντέχουν τη μυρωδιά του. Φτιάξτε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι και σφουγγαρίστε το πάτωμα του σπιτιού σας. Επίσης, μην παραλείψετε να καθαρίσετε τους πάγκους της κουζίνας.

Αλάτι

Το αλάτι είναι επίσης ένα συστατικό με πάρα πολλές σπιτικές χρήσεις. Είναι μάλιστα ένα υλικό που δεν αγαπούν καθόλου τα μυρμήγκια καθώς δεν τους αρέσει να περπατούν πάνω σε αυτό. Το αλάτι δεν τα σκοτώνει, απλώς τα αποτρέπει από το να μπαίνουν μέσα στο σπίτι. Γι’αυτό, ρίξτε λίγο αλάτι σε πόρτες και παράθυρα δεν θα τα δείτε ξανά να πλησιάζουν. Ακριβώς την ίδια δουλειά κάνει και το ρύζι.

αλάτι πόρτα παράθυρα

Σαπούνι

Το σαπούνι είναι ο πιο εύκολος και διάσημος τρόπος για να διώξετε τα μυρμήγκια μια για πάντα από το σπίτι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο σαπούνι μέσα σε νερό το οποίο έχετε βάλει σε μπουκάλι σπρέι. Στη συνέχεια ψεκάστε με το μείγμα απευθείας τα μυρμήγκια. Λίγο αργότερα θα πάθουν αφυδάτωση με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν… αυτό τον κόσμο.

Κιμωλία

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, τα μυρμήγκια δεν πρόκειται να περπατήσουν πάνω σε γραμμές από κιμωλία. Άγνωστο για ποιον λόγο, αλλά εκείνα αποφεύγουν την κιμωλία, γι’αυτό ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε. Σχηματίστε μια γραμμή από κιμωλία έξω από το σπίτι σας ή στις «εν δυνάμει» εισόδους του και έτσι πολύ πιθανόν θα απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share