Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Ο τρόπος για να ξεφορτωθείτε τα μυγάκια που πάνε στα φρούτα - Θα σας λύσει τα χέρια

Δοκιμάστε το

26 Νοεμβρίου 2021 11:30
Ο τρόπος για να ξεφορτωθείτε τα μυγάκια που πάνε στα φρούτα - Θα σας λύσει τα χέρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά από τα φρούτα που έχουμε εκτός ψυγείου, γεμίζουν με μυγάκια, πράγμα που μας απωθεί, και για αυτό πολλές φορές καταλήγουμε να τα πετάμε.

Για να αποφύγεις τα μυγάκια ακολούθησε αυτό το εύκολο τιπ! Ακόμα σας έχουμε ένα κόλπο, για να μην μουχλιάζουν τα φρούτα, αν τα αποθηκεύετε στο ψυγείο, το οποίο θα δείτε εδώ.

Τι να κάνετε;

Γέμισε ως τη μέση ένα άδειο γυάλινο δοχείο μαρμελάδας, με μηλόξυδο και δύο σταγόνες καθαριστικού για τα πιάτα. Κούνησε καλά το βαζάκι και άστο ανοιχτό πάνω σε έναν πάγκο της κουζίνας. Μετά από κάποια ώρα θα παρατηρήσεις πως όλα τα μυγάκια έχουν πάει στο βαζάκι και επιπλέουν πάνω στο υγρό.

μυγάκια φρούτα

Έχετε προσέξει τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν πάνω στις μπανάνες; Δείτε γιατί δεν θέλουν να ξέρουμε τι συμβολίζουν

Αν έχετε αγοράσει ποτέ προϊόντα από μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ ή παντοπωλεία, τότε έχετε καταλάβει για ποια αυτοκόλλητα μιλάμε. Έχουν συνήθως ένα barcode και έναν κωδικό PLU, ο οποιος σαρώνεται στο ταμείο για την αναγνώριση του προϊόντος και την τιμή του.

Αλλά αυτά τα αυτοκόλλητα κρύβουν πιο πολλά απ” όσα γνωρίζετε. Ενώ ο PLU είναι η «αναζήτηση των τιμών» και προσδιορίζει τα φρούτα ή τα λαχανικά όπως οι μπανάνες, βοηθά επίσης να προσδιορίσει και κάτι άλλο. Το πως έχει καλλιεργηθεί το προϊόν! Με την σωστή ανάγνωση αυτού του κώδικα, μπορείτε να καταλάβετε αν τα φρούτα που αγοράζετε είναι γενετικά τροποποιημένα, βιολογικής καλλιέργειας ή παράγονται με χημικά λιπάσματα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα κ.α.

Με την ευκαιρία δείτε ποια είναι τα 4 πιο παχυντικά λαχανικά.

Απλά πρέπει να γνωρίζετε πως να αναλύσετε τις ετικέτες και τον αριθμό PLU και είναι πραγματικά πιο εύκολο απ” ό,τι φαντάζεστε.

Αν υπάρχουν μόνο τέσσερις ψηφία στο PLU, σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί συμβατικά ή «παραδοσιακά» με τη χρήση φυτοφαρμάκων. Τα τελευταία ψηφία του κώδικα, είναι απλά το είδους λαχανικού ή φρούτου που αγοράζετε. Π.χ. όλες οι μπανάνες έχουν τον κωδικό 4011.

Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και αρχίζει με το «8», αυτό σημαίνει ότι το προϊόν είναι ένα γενετικά τροποποιημένο. Τα γενετικώς τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά έχουν παραποιηθεί με αφύσικα τρόπο. Κατ” ουσίαν, η παραγωγή τους έχει τροποποιηθεί γενετικά σε ένα εργαστήριο ή επί δεκαετίες, με τεχνητή επιλογή και δεν μπορούν να βρεθούν στη φύση. Μία γενετικά (GE ή GMO) μπανάνα θα έχει τον κωδικό «84011».

Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και ο αριθμός αρχίζει με το «9», αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί βιολογικά και δεν είναι γενετικά τροποποιημένο. Μια οργανική μπανάνα θα έχει τον κωδικό «94011».

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share