Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

Μαύρισε η πλάκα στο σίδερο; Δείτε το κόλπο για να την καθαρίσετε αμέσως!

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

26 Νοεμβρίου 2021 09:36
Μαύρισε η πλάκα στο σίδερο; Δείτε το κόλπο για να την καθαρίσετε αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές είναι οι νοικοκυρές που παιδεύονται ή δεν ξέρουν να καθαρίζουν την πλάκα στο σίδερο! Ποιο είναι το κόλπο που μπορείτε να κάνετε και να μην χαλάσετε ούτε ένα ευρώ; Καλύτερα να τα αποφύγεις: 6 λάθη που κάνετε στο σιδέρωμα!

Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι από εμάς κρατάμε τη νέα μας αγορά για τουλάχιστον μερικά χρόνια μετά κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει η φυσιολογική του φθορά. Μετά από τις αναρίθμητες χρήσεις που του κάνουμε κι έχοντας σημειώσει ώρες ενεργής λειτουργίας, έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι η πλάκα του έχει αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Μπορεί, μάλιστα, όταν τελικά το αντιληφθείς, η κατάσταση να είναι σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο, βλέποντας -πια- ένα άλλο χρώμα.

Μην τρομάζεις, όμως! Όχι, δε χρειάζεται να αγοράσεις καινούργιο σίδερο, αν το παλιό κατά τα λοιπά λειτουργεί κανονικά. Μπορείς εύκολα να το καθαρίσεις φτιάχνοντας μόνη σου ένα μείγμα με υλικά που έχεις αυτήν τη στιγμή στο σπίτι σου.

Δες τι ακριβώς πρέπει να κάνεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Έχει γεμίσει το σίδερο ρούχων με άλατα και σκουριά; Καθάρισε το με φυσικό τρόπο!

Όλα τα σίδερα, ύστερα από κάποιο διάστημα συχνής χρήσης, αρχίζουν να συγκεντρώνουν άλατα, βρωμιές και σκουριά στην πλάκα τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κολλούν τα ρούχα πάνω τους κατά τη διάρκεια του σιδερώματος ή ακόμα και να λερώνονται.

Παρακάτω θα βρεις τον πιο απλό και εύκολο τρόπο προκειμένου να κάνεις το σίδερό σου να είναι και πάλι σαν... καινούριο και τη διαδικασία του σιδερώματος πιο εύκολη από ποτέ.

Αν η πλάκα του δεν είναι ακόμα πάρα πολύ λερωμένη τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βρέξε μια χαρτοπετσέτα με ξίδι και κόλλησέ την σε όλη την επιφάνεια της πλάκας.

μαύρη πλάκα σίδερο

Άσε εκεί τη χαρτοπετσέτα για 5 λεπτά και ύστερα, απομάκρυνέ την και τρίψε την πλάκα με ένα χαρτί, που θα έχει επίσης πάνω του λίγο ξίδι. Η βρωμιά θα φύγει και εσύ θα είσαι πανέτοιμη να σιδερώσεις ξανά.

Σε περίπτωση που το σίδερο είναι παρατημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλές βρωμιές, θα χρειαστείς ένα πιο δραστικό αλλά εξίσου... σπιτικό προϊόν.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε λίγη πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και άρχισε να σιδερώνεις πάνω σε αυτήν. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν λειαντικό και θα απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές.

Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, βάλε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού προκειμένου να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο... επίμονες τρύπες, θα χρειαστείς μόνο μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να αφαιρέσεις ό, τι έχει απομείνει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share