Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο σκύλος του υπέφερε από τσιμπούρια - Πήρε λίγο σκόρδο και πέτυχε κάτι απίστευτο

Θα το εφαρμόσετε κι εσείς μόλις το δείτε

25 Νοεμβρίου 2021 10:42
Ο σκύλος του υπέφερε από τσιμπούρια - Πήρε λίγο σκόρδο και πέτυχε κάτι απίστευτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι ένα τρόφιμο, το οποίο δε μας βοηθά μονάχα στο να διαθέτουμε καλή υγεία, ακόμη και... αφροδισιακούς λόγους, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμο και για τις δουλειές του σπιτιού, μέχρι και για τα κατοικίδιά μας, όπως ο σκύλος.

Αν τα κατοικίδιά σας υποφέρουν από τσιμπούρια, ψύλλους και άλλα παράσιτα, τότε το σκόρδο θα τα σώσει. Το κόλπο που θα εφαρμόσετε είναι πολύ απλό και θα σώσει τον καλό σας τετράποδο φίλο.

Προσθέστε λίγο σκόρδο στη διατροφή των ζώων σας για να μένουν μακριά τους τα παράσιτα. Επίσης μπορείτε να τρίβετε και το τρίχωμά τους με λίγο σκορδάκι για να είναι ακόμα πιο ασφαλή. Κάπως έτσι, θα καταφέρετε να πετύχει την πολυπόθητη ανακούφιση για το σώμα του.

σκύλος σκόρδο τσιμπούρια

3+1 έξυπνες χρήσεις του σκόρδου που πιθανόν δε γνωρίζετε

Το σκόρδο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά που έχει μια κουζίνα καθώς δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά. Εκτός όμως από την κουζίνα, ωστόσο, το σκόρδο αποτελεί ένα εργαλείο για την καθημερινότητα που μπορεί να σας λύσει τα χέρια, ενώ κάνει καλό και στην υγεία.

Δείτε μερικές χρήσεις του

Εντομοαπωθητικό

Το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό εντομοαπωθητικό και διώχνει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες από το σπίτι. Βάλτε μερικές σκελίδες στα παράθυρα και στα σημεία από όπου μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι.

Λειτουργεί κατά της ακμής

Με τις αντιβιοτικές ιδιότητές του, το σκόρδο είναι αποτελεσματικό κατά της ακμής και πολλών άλλων δερματικών παθήσεων. Τρίψτε μια σκελίδα στο πρόσωπό σας και κυρίως στα σημεία όπου υπάρχει ακμή.

χρήσεις σκόρδων

Λειτουργεί σαν κόλλα

Πάρτε μερικές σκελίδες σκόρδου λιώστε τις. Κρατήστε το ζουμί από το σκόρδο που λειτουργεί σαν κόλλα και αλείψτε το στο σημείο που θέλετε να κολλήσετε.

Το φυσικό φυτοφάρμακο

Γνωρίζατε ότι το σκόρδο λειτουργεί και σαν φυσικό φυτοφάρμακο; Υπάρχουν διάφορες συνταγές ανάλογα με την πάθηση του φυτού που θέλετε να αντιμετωπίσετε οι οποίες έχουν ως βάση το σκόρδο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share