Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με απορρυπαντικό πιάτων και ψέκασε τα χαλιά - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Σωτήρια λύση!

25 Νοεμβρίου 2021 09:00
Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με απορρυπαντικό πιάτων και ψέκασε τα χαλιά - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όποιος λεκές κι αν στολίζει το πανάκριβο χαλί σας, αυτό το φυσικό καθαριστικό με μαγειρική σόδα για χαλιά θα τον κάνει παρελθόν! Ωστόσο, η μαγειρική σόδα έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές θαυματουργή σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα στο νεροχύτη σας.

Μπορεί να είναι ένα ποτήρι κρασί που βρίσκει πάτο στο χαλί σας ή υπολείμματα λάσπης που τις βροχερές ημέρες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και αφήνουν το (βρόμικο) αποτύπωμά τους σε αυτό. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που τώρα βλέπετε σημάδια... στα χαλιά σας, εμείς σας έχουμε την πλέον οικονομική λύση: ένα πανίσχυρο καθαριστικό για χαλιά που θα σας λύσει τα χέρια και θα κρατήσει τα χαλιά σας πεντακάθαρα!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.γ. απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 φλ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 μικρό δοχείο σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής)

μαγειρική σόδα χαλιά

Πώς θα το φτιάξετε: Ρίξτε το απορρυπαντικό για τα πιάτα στο δοχείο. Στη συνέχεια, προσθέστε το λευκό ξίδι και το ζεστό νερό. Τέλος, προσθέστε την μαγειρική σόδα και κλείστε το δοχείο καλά χρησιμοποιώντας το καπάκι.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε καλά την περιοχή γύρω από το λεκέ. Στη συνέχεια, τρίψτε καλά το σημείο με την τραχιά πλευρά του σφουγγαριού για τα πιάτα. Ψεκάστε την περιοχή με το καθαριστικό για χαλιά που έχετε φτιάξει και τρίψτε ελαφρά τον λεκέ με μια πετσέτα. Τέλος, ρίξτε λίγο νερό και πιέστε ελαφρά με την πετσέτα μέχρι να στεγνώσει το «πληγέν» σημείο και να εξαφανιστεί ο λεκές.

Βούτηξε ένα πανί σε μαγειρική σόδα και άρχισε να τρίβει τα μάτια της κουζίνας - Με το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία. Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό). Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η μαγειρική σόδα αποδεικνύεται θαυματουργή, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα στα μαλλιά σας.

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς να καθαρίσετε την κεραμική εστία με μαγειρική σόδα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share