Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γέμισε με ξύδι το καυτό τηγάνι και έλυσε το πρόβλημα κάθε νοικοκυράς

Θα σας λύσει τα χέρια!

18 Νοεμβρίου 2021 20:51
Γέμισε με ξύδι το καυτό τηγάνι και έλυσε το πρόβλημα κάθε νοικοκυράς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πολλούς έχει τύχει το τηγάνι να "αρπάξει" και να κολλήσει στον πάτο το φαγητό με αποτέλεσμα να θυμίζει... κάρβουνο. Πολλά είναι τα προϊόντα που υπόσχονται να αφαιρέσουν τα καμμένα λίπη άμεσα και αποτελεσματικά αλλά γιατί να μην το κάνεις ανέξοδα με ένα υλικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι;

Η λύση που έψαχνες τόσο καιρό βρίσκεται στο ξύδι που έχει αποδειχθεί άπειρες φορές σωτήριο σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν γεμίσετε το βραστήρα σας με λευκό ξύδι. Αντί λοιπόν να τρίβετε με τις ώρες μπορείτε να κάνετε κάτι απλούστατο.

Απλά γεμίστε το καμένο σκεύος σας με ξύδι και αφήστε το λίγη ώρα να μουλιάσει. Τα καμένα κομμάτια θα ξεκολλήσουν χωρίς κόπο με τη βοήθεια ενός κουταλιού που θα αφαιρέσει με ευκολία τα μεγάλα κομμάτια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχετε μια μαγειρική ατυχία ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

ξύδι τηγάνι

Ανακάτεψε ξύδι με αλάτι και έτριψε το σίδερο - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

σίδερο τηγάνι

Βήμα βήμα τι πρέπει να κάνετε:

  • Πάρτε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Ανακατέψτε το αλάτι και ξύδι.
  • Μουλιάστε το ρούχο στο διάλυμα του ξυδιού. Ελαφριά εφαρμόστε το μείγμα στην πλάκα.
  • Αφήστε το μείγμα στην επιφάνεια για 5-10 λεπτά.
  • Καθαρίστε το με ένα άλλο πανάκι και θα μοιάζει σαν καινούργιο.

Στην αρχή δεν καταλάβαμε γιατί έριξε ξύδι μέσα στο καζανάκι - Όταν όμως είδαμε το αποτέλεσμα... (Video)

Η χλωρίνη είναι τοξική και ανθυγιεινή, ενώ από την άλλη το ξύδι δεν είναι βλαβερό για τον οργανισμό ούτε για το περιβάλλον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν οπουδήποτε από κοψίματα, εγκαύματα, αρθρίτιδα, την περιποίηση των μαλλιών και σχεδόν κάθε εργασία καθαριότητας του σπιτιού.

Γιατί κάποιος να επιλέξει ένα άλλο προϊόν όταν το ξύδι προσφέρει τόσα πολλά και είναι και πάμφθηνο; Στο παρακάτω βίντεο θα ανακαλύψετε 7 tips για να καθαρίσετε γρήγορα το μπάνιο σας! Επίσης, ρίχτε ένα μπολ ξύδι στο πλυντήριο των πιάτων. Μόλις τελείωσε η πλύση...

Γέμισε το βραστήρα με ξύδι και τον έβαλε σε λειτουργία - Σώθηκε από το μαρτύριο κάθε νοικοκυράς

Είναι μερικά σημεία και αντικείμενα του σπιτιού που δύσκολα καθαρίζονται και μερικές φορές χρειάζονται και κάποια μικρά μυστικά καθαριότητας από τις γιαγιάδες μας. Το σημαντικότερο μυστικό όμως που μας έδωσαν ποτέ ήταν το ξύδι και οι έξτρα χρήσεις του πέραν της προβλεπόμενης.

Το ξύδι έχει αποδειχθεί σωτήριο σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι "μαγικό" θα συμβεί αν βάλετε ένα μπολ με ξύδι στο πλυντήριο των πιάτων σας. Ένα ακόμη μικρό θαύμα θα σας παρουσιάσει σήμερα το Athensmagazine.gr και θα σας λύσει τα χέρια με το πιο απλό υλικό.

undefined

Το πόσο βασανιστικό είναι το καθάρισμα του βραστήρα το ξέρουμε όλοι, όπως επίσης πως όσο καλά κι αν την πλύνουμε υπάρχουν πάντα πιθανότητες να παραμένουν άλατα. Γι' αυτό λοιπόν η λύση βρίσκεται στο ξύδι. Βάλτε στην υποδοχή της καφετιέρας που συνήθως τοποθετείτε νερό, 2 φλ. ξίδι. Λειτουργήστε κανονικά το βραστήρα σας 2 φορές και θα γίνει και πάλι σαν καινούργιος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share