Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μυρίζει το σπίτι τηγανίλα; Με αυτά τα κόλπα θα την εξαφανίσεις

Tips για να μυρίζει υπέροχα το σπίτι σου

12 Νοεμβρίου 2021 21:33
Μυρίζει το σπίτι τηγανίλα; Με αυτά τα κόλπα θα την εξαφανίσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τηγάνισες, λοιπόν, πατάτες, τις απήλαυσες αλλά μετά δεν κατάφερες με τίποτα να απαλλάξεις το χώρο από την ενοχλητική και έντονη μυρωδιά της τηγανίλας. Άνοιξες τα παράθυρα, αέρισες το χώρο, άνοιξες τον απορροφητήρα, ψέκασες με τα ειδικά αρωματικά σπρέι αλλά… τίποτα! Παράλληλα, δείτε εδώ τα «μυστικά» για να χρησιμοποιείτε το ίδιο λάδι για τηγάνισμα πάνω από μια φορά

Μην ανησυχείς. Εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Την επόμενη φορά ακολούθησε τα παρακάτω tips και πες αντίο στην τηγανίλα σε χρόνο dt:

  • Γέμισε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, ξύδι, λίγη τριμμένη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο. Ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να βράσει για περίπου ένα εικοσάλεπτο (αν χρειαστεί συμπλήρωσε κι άλλο νερό). Η μυρωδιά από τα μπαχαρικά θα καταφέρει να νικήσει την τηγανίλα πολύ σύντομα.
  • Ξεφλούδισε ένα πορτοκάλι και κράτα τις φλούδες του. Ρίξε τις σε ένα αλουμινόχαρτο μαζί με μερικά κανελογαρύφαλλα και τοποθέτησέ τις πάνω στο αναμμένο καλοριφέρ. Η μυρωδιά τους θα διαχυθεί σε όλο το σπίτι!
  • Καθάρισε μια πατάτα και κάψε τις φλούδες της μέσα σε ένα σταχτοδοχείο, μαζί με μερικές φλούδες από λεμόνι ή lime. Η μυρωδιά της τηγανίλας θα εξαφανιστεί.

Πως θα διώξεις την τηγανίλα από το σπίτι

Ρίχνετε το λάδι στον νεροχύτη μετά το τηγάνισμα; Σταματήστε αμέσως

Μία κακή συνήθεια που έχουμε πολλοί είναι να ρίχνουμε το λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει, είτε στο τηγάνισμα, είτε σε άλλη χρήση, μέσα στον νεροχύτη, θέλοντας να το… ξεφορτωθούμε για να πλύνουμε τα πιάτα. Επίσης, πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το ποιο είναι το κατάλληλο λάδι, με το οποίο πρέπει να τηγανίζουμε τις πατάτες, με αρκετούς ειδικούς επί του θέματος να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά με την απάντηση που θα σας δώσουμε, πρέπει να ξεχάσετε όσα ξέρατε.

Η αλήθεια είναι πως το λάδι είναι απαραίτητο συστατικό όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε το φαγητό μας, μια και το βάζουμε στα περισσότερα πιάτα. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πετάμε, μετά την χρήση στον νεροχύτη. Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθεια και να σταματήσουμε αμέσως να ρίχνουμε το λάδι με το οποίο έχουμε μαγειρέψει μέσα στον νεροχύτη.

Ρίχνετε το λάδι στον νεροχύτη μετά το τηγάνισμα; Σταματήστε αμέσως

Ένα λίτρο λάδι μολύνει περίπου ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες ενός σπιτιού για 14 χρόνια. Έτσι, μετά την χρησιμοποίηση του λαδιού το πιο σωστό είναι να βάζετε το λάδι σ’ ένα μπουκαλάκι και να το πετάτε στα σκουπίδια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share