Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

Έριξε στο συρτάρι του πλυντηρίου χλωρίνη και απορρυπαντικό - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε

Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια

3 Νοεμβρίου 2021 12:21
Έριξε στο συρτάρι του πλυντηρίου χλωρίνη και απορρυπαντικό - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων είναι ένα σημείο που γεμίζει μούχλα και υπολείμματα απορρυπαντικού και θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, προκειμένου να μην προκαλέσει προβλήματα.

Ο λόγος που πρέπει να το καθαρίζετε συχνά είναι ότι το συρτάρι γεμίζει βρομιές και μούχλα, τα οποία στη συνέχεια πάνε στον κάδο του πλυντηρίου και επομένως σε όλα τα ρούχα. Εκτός όμως από τους τρόπους καθαριότητας του πλυντηρίου, υπάρχουν κ πάμπολλα μυστικά γύρω από το πλύσιμο των ρούχων, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο τα τρίψετε με αφρό ξυρίσματος.

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα η διαδικασία, αλλά υπάρχει ένας τρόπος για να γίνει παιχνιδάκι το καθάρισμα του συρταριού απορρυπαντικού του πλυντηρίου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • βραστό νερό
  • 1/2 λίτρο λευκό ξίδι
  • ένα σφουγγαράκι

Αν η μούχλα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει προχωρήσει πολύ, τότε ανακατέψτε σε μια λεκάνη βραστό νερό με ξίδι. Ρίξτε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά.

Έριξε στο συρτάρι του πλυντηρίου χλωρίνη και απορρυπαντικό - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε

Πάρτε το σφουγγαράκι και τρίψτε με αυτό το εσωτερικό του συρταριού για να φύγουν μούχλα και υπολείμματα. Για τα πιο δύσκολα σημεία χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα.

Τι να κάνετε αν η μούχλα έχει προχωρήσει

Αν η μούχλα έχει προχωρήσει και έχετε πάρα πολύ καιρό ή και χρόνια να καθαρίσετε το συρτάρι του απορρυπαντικού τότε θα χρειαστείτε:

  • Χλωρίνη
  • Απορρυπαντικό πλυντηρίου

    Αραιώστε την χλωρίνη σε νερό και ανακατέψτε την με το απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στο εσωτερικό του συρταριού και αφήστε για λίγο να δράσει. Έπειτα τρίψτε καλά με ένα σφουγγαράκι.

Καλό είναι κάθε 3 μήνες να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για να είναι το συρτάρι του απορρυπαντικού πάντα καθαρό.

Βάζει τα ρούχα στο πλυντήριο και από πάνω τρίβει λίγο μαύρο πιπέρι - Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

Είναι τόσο απογοητευτικό όταν τα λευκά σας ρούχα βγαίνουν από το πλυντήριο με ελαφριά ροζ απόχρωση, εξαιτίας μιας μοναδικής κόκκινης κάλτσα που κατάφερε να βρει το δρόμο της μέσα στο πλυντήριο. Ή όταν τα σκούρα ή τα χρωματιστά σας καταλήγουν να γίνουν ξεθωριασμένα και θαμπά.

Υπάρχουν αμέτρητα κόλπα για το πώς να κρατήσετε τα λευκά σας κατάλευκα, αλλά δεν υπάρχουν πολλές συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε τα χρωματιστά σας. Πέρα από αυτόν παρακάτω, μπορείτε να δοκιμάσετε να ρίξετε λίγο καφέ στα σκούρα ρούχα, και θα πάθετε πλάκα με το αποτέλεσμα.

Μαύρο πιπέρι

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι για να πλύνετε μαζί με το κανονικό απορρυπαντικό σας. Προσθέστε το μαζί με τα ρούχα και όχι στο συρτάρι απορρυπαντικού και στη συνέχεια εκτελέστε κρύο κύκλο. Το πιπέρι λειτουργεί σαν ένα ελαφρύ γυαλόχαρτο, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα σαπουνιού από τα ρούχα σας. Αυτός είναι συνήθως ο λόγος που τα χρώματα ξεθωριάζουν αρχικά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share