Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Δυσάρεστες οσμές στον καναπέ; Ρίξε μαγειρική σόδα και σώθηκες!

Δοκίμασέ το!

25 Οκτωβρίου 2021 23:23
Δυσάρεστες οσμές στον καναπέ; Ρίξε μαγειρική σόδα και σώθηκες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα μπορεί να μας βοηθήσει σε αρκετές δουλειές του σπιτιού, παίζοντας το δικό της καθοριστικό ρόλο, απομακρύνοντας λεκέδες, δυσάρεστες οσμές και αρκετές ακόμη ακαθαρσίες, που σε κανέναν δεν αρέσουν.

Οι οσμές, βέβαια, είναι ίσως το χειρότερο για μερικούς, ειδικά στα σημεία που καθόμαστε διαρκώς. Ένα από αυτά, ασφαλώς, είναι και ο καναπές, τον οποίο θα θέλαμε να έχουμε καθαρό διαρκώς, αλλά μπορεί να γίνει εστία μικροβίων, όπως φυσικά και η μπανιέρα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις, λοιπόν, μαγειρική σόδα για να καθαρίσεις τον καναπέ σου. Εάν απλά έχει δυσάρεστη οσμή, τότε πασπάλισε πάνω λίγη σόδα για 20 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τη μυρωδιά.

Εάν, όμως, υπάρχει λεκές, τότε ανάμειξε 1 κουταλιά σόδας, 1 κουταλιά υγρό απορρυπαντικό, 4-5 κουταλιές λευκό ξύδι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Ψέκασε με αυτό το μείγμα το λεκέ και μετά από μερικά δευτερόλεπτα αφαίρεσέ το με ένα υγρό μαντηλάκι. Ενώ εάν πρόκειται για δυσκολότερο λεκέ, όπως από κρασί, τότε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό είναι αρκετή για να εξαλειφθεί ο λεκές.

Δυσάρεστες οσμές στον καναπέ; Ρίξε μαγειρική σόδα και σώθηκες!

Έριξε στο πλυντήριο μαύρο πιπέρι - Δεν πίστευε στα μάτια της με αυτό που αντίκρισε όταν έβγαλε από μέσα τα ρούχα

Πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί άραγε το πιπέρι σε συνδυασμό με το απορρυπαντικό των ρούχων; Τι θαύματα μπορεί να κάνει στο πλυντήριο μας; Θα σας λύσουμε όλες τις απορίες και θα σας δώσουμε τη σωτήρια λύση για ένα καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι νοικοκυρές. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σου δίνουμε μια λύση σχετικά με το πλύσιμο των ρούχων, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε στο πλυντήριο σας μια μπάλα από αλουμινόχαρτο!

Δεν είναι λίγες οι φορές μένουν υπολείμματα από το απορρυπαντικό και κολλούν επίμονα πάνω στα ρούχα μας με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να τα ξαναβάζουμε στο πλυντήριο. Κι αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Πόσες φορές μετά το πλύσιμο τα χρώματα στα ρούχα δεν είχαν η ζωντάνια που είχαν πριν και φαίνονται σαν ξεθωριασμένα;

Η λύση σ’ αυτά τα προβλήματα, όσο περίεργο και να σου ακούγεται, είναι το να βάλεις μαζί με το απορρυπαντικό και λίγο… μαύρο πιπέρι!

Τι θα γίνει εάν βάλεις μαύρο πιπέρι στο απορρυπαντικό των ρούχων;

Το έχουν δοκιμάσει πολλοί και όντως κάνει δουλειά. Απλά ανάμειξε ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι με την ποσότητα απορρυπαντικού που βάζεις στο πλυντήριο και δες τα ρούχα σου να μην χάνουν πλέον το χρώμα τους, αλλά και να μην έχουν υπολείμματα απορρυπαντικού πάνω τους.

Είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτή την περίπτωση να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία αρκετά χαμηλή για να πιάσει όντως το κόλπο.

Έριξε στο πλυντήριο μαύρο πιπέρι

Πώς λειτουργεί;

Η δομή του μαύρου πιπεριού εμποδίζει τα υπολείμματα σαπουνιού να κολλήσουν στα ρούχα σου. Επιπλέον, το μαύρο πιπέρι εμποδίζει τα χρώματα των ρούχων σου να εξαπλωθούν και το ρούχο να χάσει τη ζωντάνια του.

Ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στο πλυντήριο ρούχων

Εκτός από το μαύρο πιπέρι, είναι καλό να βάζεις μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στο πλυντήριο ρούχων κάθε τόσο. Οι ειδικοί συστήνουν να λειτουργείς το πλυντήριο μια φορά το μήνα με μια ή δύο ταμπλέτες για τα πιάτα για να προλάβεις την απόφραξη του πλυντηρίου.

Βάλε τη λειτουργία στους 90 βαθμούς και άσε να γίνει μια πλύση με άδειο πλυντήριο. Θα αυξηθεί το προσδόκιμο της ζωής του πλυντηρίου σου!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share