Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μέσα σε ένα μπολ έβαλε αλουμινόχαρτο και το γέμισε με νερό και μαγειρική σόδα - Έπειτα έβαλε το κολιέ και...

Απίθανο κόλπο!

18 Οκτωβρίου 2021 10:16
Μέσα σε ένα μπολ έβαλε αλουμινόχαρτο και το γέμισε με νερό και μαγειρική σόδα - Έπειτα έβαλε το κολιέ και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως από τις πολλές βουτιές στη θάλασσα σας έχει μαυρίσει το κολιέ; Ένας αποτελεσματικός αλλά και οικονομικός τρόπος για να το καθαρίσετε είναι η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με το αλουμινόχαρτο, που θα το κάνουν καινούργιο.

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις. Πολλές είναι οι νοικοκυρές που τη χρησιμοποιούν είτε στο καθάρισμα, είτε στην περιποίηση του προσώπου. Μία από τις χρήσεις που έχει, λοιπόν, είναι και το καθάρισμα των κοσμημάτων.

μαγειρική σόδα χρήσεις

Αυτό είναι το μείγμα με μαγειρική σόδα που θα κάνει τα κολιέ καινούργια

Στρώστε ένα μπολ με αλουμινόχαρτο, γεμίστε το με καυτό νερό και λίγη μαγειρική σόδα και βάλτε μέσα τα ασημικά. Λόγω της ανταλλαγής ιόντων, η σκουριά θα μεταφερθεί από το κόσμημα στο νερό.

Αφαιρέστε το κόσμημα και σκουπίστε απαλά, αφαιρώντας τα υπολείμματα σκουριάς. Το "κόλπο" λειτουργεί και για μαχαιροπίρουνα.

Έβαλε μαγειρική σόδα και ζάχαρη για να διώξει τα μυρμήγκια - Το αποτέλεσμα; Μοναδικό

Μοναδικό είναι το αποτέλεσμα, αν προσπαθήσετε να βάλετε μαγειρική σόδα και ζάχαρη, εφόσον θελήσετε να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο δραστικά καθαριστικά που μπορείς να βρεις στο σπίτι σου. Μπορείς να την προμηθευτείς πολύ εύκολα ακόμα και από το mini market της γειτονιάς. Τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά μαγικά και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα υπόλοιπα καθαριστικά του εμπορίου. Για να καταλάβεις καλύτερα το πόσο δραστική είναι, θα σου παρουσιάσουμε μερικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας, πέρα φυσικά από το μαγείρεμα, όπως για να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας.

Πρόκειται για ένα εντελώς φυσικό υλικό, το οποίο αξίζει να το δοκιμάσεις προκειμένου να απαλλαχτείς από τα χημικά. Συγχρόνως θα σε γλιτώσει από περιττά έξοδα, μιας και το κόστος της μαγειρικής σόδας είναι πολύ χαμηλό. Η εφαρμογή της μπορεί να γίνει σε πολλά σημεία του σπιτιού με απόλυτη επιτυχία. Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι χαρακτηρίζεται ως ένα ήπιο καθαριστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μάρμαρα χωρίς να υπάρξει καμία αλλοίωση στο υλικό.

Στην εξόντωση μυρμηγκιών, για παράδειγμα, εάν έχεις πρόβλημα από εισβολή μυρμηγκιών στο σπίτι σου πασπάλισε ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχεις εντοπίσει. Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share