Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε παγάκια από λεμόνι και ντομάτα: Αυτό το τρικ σας γλιτώνει από χρόνο και κόπο

Θα σας λύσει τα χέρια

14 Οκτωβρίου 2021 10:56
Φτιάξτε παγάκια από λεμόνι και ντομάτα: Αυτό το τρικ σας γλιτώνει από χρόνο και κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ντομάτα και το λεμόνι είναι βασικά συστατικά στη μαγειρική σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η φρέσκια ντομάτα ή ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού απογειώνουν τη γεύση στο φαγητό. Πως μπορείτε να φυλάξετε το χυμό λεμονιού ή τον τοματοχυμό για περισσότερο καιρό; Φτιάχνοντας παγάκια για την κατάψυξη.

Παγάκια φρέσκιας ντομάτας στην κατάψυξη

Η διαδικασία είναι απλή. Πλένετε τις ντομάτες, αλέθετε στο μούλτι και μοιράζετε το χυμό σε μια παγοθήκη. Μετά από ώρες που θα έχουν παγώσει, ξεφορμάρετε και φυλάσσετε σε ένα σακουλάκι τροφίμων. Σε κάθε φαγητό με σάλτσα, προσθέστε ένα παγάκι ντομάτας, για να δώσει έξτρα νοστιμιά. Σαν σπιτικός κύβος νοστιμιάς, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.

Αν έχετε ντομάτες στο ψυγείο που έχουν παραωριμάσει και δεν σκοπεύετε να τις καταναλώσετε άμεσα, κάντε το κόλπο κι έτσι δεν θα χρειαστεί να τις πετάξετε.

Παγάκια από λεμόνι στην κατάψυξη

Για να φτιάξετε παγάκια από λεμόνι, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω. Στύβετε τα λεμόνια στον στίφτη σας, μοιράζετε το χυμό τους στις παγοθήκες κι αφού παγώσουν, φυλάσσετε στο πλαστικό σακουλάκι.

Αυτό το τρικ σας γλιτώνει από χρόνο και κόπο τη στιγμή που μαγειρεύετε και πρέπει να ρίξετε λεμόνι στη συνταγή. Ή όταν φτιάχνετε το αγαπημένο σας ρόφημα, όπως ένα τσάι με λεμόνι για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πάλι τα παγάκια.

Δεν είναι ωραία ιδέα αυτά τα παγάκια ντομάτας και λεμονιού; Προσέξτε μόνο μην μπερδευτείτε και τα βάλετε μέσα σε κανέναν καφέ….

Φτιάξτε παγάκια από λεμόνι και ντομάτα

Προσοχή: Μην φάτε ποτέ ξανά τις ντομάτες με τη φλούδα - Κινδυνεύετε από...

Η ντομάτα είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά που μπορούμε να καταναλώσουμε ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που ευδοκιμεί. Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση αλλά και τα ευεργετική της οφέλη ειδικά σε θέματα ομορφιάς, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα σπιτικό scrub ντομάτας.

Ωστόσο, ακόμη κι αν πολλοί λένε πως τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά ενός φρούτου ή λαχανικού βρίσκονται στη φλούδα του αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να καταναλώνεται.

ντομάτα φλούδα

Η φλούδα της ντομάτας για παράδειγμα μπορεί να είναι λεπτή αλλά δεν παύει να είναι δύσπεπτη. Αν λοιπόν βασανίζεστε από καούρες ή πόνους στομάχου καλό θα ήταν να αφαιρείτε τη φλούδα από τις ντομάτες για να αποφύγετε τυχόν στομαχικές διαταραχές και να απολαύσετε τη σαλάτα σας άφοβα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share