Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Επιτελούς! Χρειάζεστε μόνο ένα σακουλάκι τσαγιού και δεν θα ξαναδείτε στο σπίτι σας αράχνες και ποντίκια ποτέ ξανά

Πείτε «αντίο» στους ανεπιθύμητους επισκέπτες

11 Οκτωβρίου 2021 12:28
Επιτελούς! Χρειάζεστε μόνο ένα σακουλάκι τσαγιού και δεν θα ξαναδείτε στο σπίτι σας αράχνες και ποντίκια ποτέ ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα κωμικό στερεότυπο που μας θέλει να βγάζουμε άναρθρες κραυγές και να σκαρφαλώνουμε σε τραπέζια και καρέκλες μόλις κάνει την εμφάνισή του στο σπίτι ένα ποντίκι ή μια αράχνη. Ύστερα, αφήνουμε τον πιο γενναίο της οικογένειας να καθαρίσει…

Εδώ, στο διαφορετικό, όμως, μόλις σας βρήκαμε ένα απλό τέχνασμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα για πάντα!

Μα γιατί εμφανίζονται τα ποντίκια;Μην νομίζετε ότι έχετε ακάθαρτο σπίτι ή κάτι σάπιο στο υπόγειο. Τα τρωκτικά είναι μικροί εκσκαφείς που αναζητούν καταφύγιο και τροφή, όπου μπορούν να το βρουν. Εάν το σπίτι σας έχει διαθέσιμη τροφή, θα μπορέσουν να έρθουν σε αυτό άνετα. Μερικά πράγματα τα προσελκύουν, όπως τα μεταλλικά κουτιά όπου πετάτε τα σκουπίδια ή οι κάδοι κομποστοποίησης, τα φρούτα στην αυλή σας, πάνω στα δέντρα, η τροφή και το νερό στο πιάτο του κατοικίδιου ζώου σας, ή το σπιτάκι των πουλιών. Εξετάστε το σπίτι σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τρύπες ή ρωγμές. Τα ποντίκια είναι ικανά και θα εισέλθουν μέσω οποιωνδήποτε ανοιγμάτων, από το χώρο γύρω από τις αποχετεύσεις, από σωλήνες ή καλώδια. Καλύψτε τους αεραγωγούς στους χώρους της σοφίτας και ελέγξτε αν υπάρχουν τρύπες όπου χωράει ο αντίχειράς σας. Αν ναι, τότε χωράει να περάσει και ένα ποντίκι! Βουλώστε τις τρύπες με χάλυβα!

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να δείτε τα ποντίκια, υπάρχουν σημάδια που θα επιβεβαιώσουν τις υποψίες σας. Τα κόπρανά τους είναι όσο ένας κόκκος ρυζιού, ενώ των αρουραίων όσο μια σταφίδα. Αν πασπαλίσετε με αλεύρι το πάτωμα, μπορείτε να ανακαλύψετε τα ίχνη τους! Το μάσημα ή το δάγκωμα στα έπιπλα από ξύλο ή τα χάρτινα αντικείμενα, είναι επίσης σημάδια. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το να ζείτε με τρωκτικά είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. Καθώς τρέχουν στο σπίτι σας ανενόχλητα, μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια με τα πόδια τους. Μεταφέρουν ασθένειες μέσω των ούρων τους, ή των περιττωμάτων και μέσω του δαγκώματος. Αν μπουν στο κουτί με τα δημητριακά σας, μπορεί να αφήσουν ακόμα περισσότερα μικρόβια εκεί. Εάν αυτά τα ποντίκια είναι μολυσμένα με τσιμπούρια ή ψύλλους, τα παράσιτα αυτά βοηθούν ακόμα περισσότερο την εξάπλωση των ασθενειών.Γιατί εμφανίζονται οι αράχνες;

Το Σεπτέμβριο αρχίζει η εποχή του ζευγαρώματος για τις αράχνες και το κυνήγι μπορεί να οδηγήσει τα αρσενικά σε εσωτερικούς χώρους. Ως εκ τούτου, οι αράχνες κάνουν πιο συχνές εμφανίσεις το φθινόπωρο. Μπαίνουν κυρίως μέσω των ανοιγμάτων και μέσα από κενά και ρωγμές γύρω από τα τζάμια. Μπορούν επίσης να μεταφερθούν κατά τη μεταφορά κουτιών από εξωτερικούς χώρους στο σπίτι. Μερικές φορές οι αράχνες μπαίνουν στα σπίτια ψάχνοντας για τρόφιμα και λεία. Προσοχή στα ανοιχτά δοχεία τροφίμων!

Πώς να αποφύγετε την εισβολή: Φακελάκια τσαγιού

Βήμα 1: Σφραγίστε όλα τα σημεία εισόδου, όπως ρωγμές ή τρύπες στους τοίχους, πόρτες, κλπ

Βήμα 2: Καθαρίστε το σπίτι σας και έχετε κατά νου ότι τα τρόφιμα πρέπει να καλύπτονται και να αποθηκεύονται σε ασφαλές μέρος.

Βήμα 3: Χρησιμοποιείστε φακελάκια τσαγιού σε καίρια σημεία στο σπίτι.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία σε κάποια απεντομωτική υπηρεσία. Ετοιμάστε μια μέντα ή τσάι που περιέχει μέντα, πιείτε το και χαλαρώστε. Στη συνέχεια, βγάλτε το φακελάκι και αφήστε το όπου υποψιάζεστε ότι μπορεί να περάσουν παράσιτα. Χρησιμοποιήστε περίπου τρία φακελάκια ανά δωμάτιο και…αντίο εισβολείς!


 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share