Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό

Δώστε βάση!

7 Σεπτεμβρίου 2021 09:01
Μεγάλη προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρ΄ όλα αυτά, χρειάζεται προσοχή και μέτρο! Και αυτό γιατί, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, ο ανεμιστήρας σε λειτουργία ολόκληρο το βράδυ, εγκυμονεί κινδύνους.

Ο λόγος είναι ότι παρά το γεγονός ότι κινεί τον αέρα, δίνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς, ανασηκώνει δυστυχώς σκόνη και γύρη που κατακάθεται σε κάθε δωμάτιο.

Ειδικά οι αλλεργικοί και όσοι έχουν άσθμα, δεν πρέπει έτσι σε καμία περίπτωση να κοιμούνται με τον ανεμιστήρα ανοιχτό, γιατί η σκόνη ανακυκλώνεται και την εισπνέουν όταν κοιμούνται.

Επίσης, όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς, ο ανεμιστήρας πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, ώστε να μην έχει σκόνη στις λεπίδες του, καθώς αυτή θα εκτοξευτεί στον αέρα όταν τον ενεργοποιήσετε.

Μεγάλη προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό

Παράλληλα, ο ανεμιστήρας μπορεί να ερεθίσει τα μάτια ιδίως όσων φορούν φακούς επαφής κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κίνδυνος φυσικά αυξάνεται κατακόρυφα στα άτομα που κοιμούνται με τα μάτια τους μισάνοιχτα (και είναι περισσότεροι από όσους φαντάζεστε).Τέλος, ο ανεμιστήρας μπορεί να προκαλέσει πόνο στους μυς.

Ο πόνος στο σβέρκο και στην πλάτη που μπορεί να νιώσετε το πρωί που θα ξυπνήσετε, μπορεί να οφείλεται στο συνεχές ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα…

Δεν έχεις κλιματιστικό και με τον ανεμιστήρα δεν δροσίζεσαι; Δες τι λάθος κάνεις και πως να το διορθώσεις

Δεν έχετε κλιματιστικό και αγωνίζεστε να δροσιστείτε με τους απλούς ανεμιστήρες; Ελάχιστοι το καταφέρνουν αν και μπορούν! Πιο είναι το λάθος που κάνουν και δεν δροσίζονται; Τοποθετούν τον ανεμιστήρα στο παράθυρο με τις φτερωτές του προς το εσωτερικό του δωματίου!

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας λάθος καθώς μειώνει την αποδοτικότητα του ανεμιστήρα. Κανονικά θα πρέπει να τοποθετείται κοιτώντας προς το παράθυρο και να έχει πίσω του (ιδανικά) μία άλλη ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο για να δημιουργεί φυσικό ρεύμα.

Σ αυτή τη θέση ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό του σπιτικού και δημιουργεί μαζί με το άνοιγμα πίσω του, μία πιο φυσική και δροσερή ροή αέρα. Για να το διαπιστώσετε θα πρέπει να περιμένετε περίπου 5 λεπτά. Παράλληλα δείτε πώς θα κάνετε το κλιματιστικό σας να καίει μόνο 7 λεπτά για ολόκληρη τη νύχτα!

Δεν έχεις κλιματιστικό και με τον ανεμιστήρα δεν δροσίζεσαι;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share