Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξύδι το θαυματουργό! - Πώς θα ξεφορτωθείτε 4 απαίσιες μυρωδιές

Δείτε τους τρόπους

30 Αυγούστου 2021 15:01
Ξύδι το θαυματουργό! - Πώς θα ξεφορτωθείτε 4 απαίσιες μυρωδιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχει κανείς όταν μπαίνει σε ένα σπίτι είναι η μυρωδιά που επικρατεί στον αέρα. Επειδή κάποιες κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, είναι δύσκολο να αλλάξουν αλλά έχουν επίπτωση στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, δείτε τουλάχιστον πώς μπορείτε να εξουδετερώσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές που προκαλούν μια και έξω.

  • Πρόβλημα νούμερο 1: Η «τσιγαρίλα»

Για να απομακρύνετε τη δυσάρεστη μυρωδιά του καπνού, θα χρειαστείτε μια παλιά πετσέτα και λευκό ξύδι. Συγκεκριμένα, θα τη μουλιάσετε μέσα στο ξύδι, μετά θα τη στραγγίξετε καλά και θα την… αερίσετε σ’ όλο το σπίτι. Το «μαγικό» ξύδι θα απορροφήσει τη μυρωδιά του τσιγάρου, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε χημικά σπρέι.

Ξύδι το θαυματουργό! - Πώς θα ξεφορτωθείτε 4 απαίσιες μυρωδιές

  • Πρόβλημα νούμερο 2: Ο κάδος απορριμάτων (του σπιτιού σας)

Είτε το πρόβλημα εντοπίζεται στο καλαθάκι της τουαλέτας είτε στον κάδο σκουπιδιών της κουζίνας, το μυστικό είναι ένα για τις μυρωδιές που έχουν ποτίσει: αφού πλύνετε τον κάδο, τοποθετήστε λίγες φλούδες πορτοκαλιού ή οποιουδήποτε άλλου εσπεριδοειδούς στον πάτο του. Αφήστε τις για τουλάχιστον δύο ώρες να δράσουν.

Εναλλακτικά, αν έχετε γάτα, λίγη άμμος στον πάτο του κάδου, αρκεί για να εξολοθρεύσετε την «σκουπιδίλα».

  • Πρόβλημα νούμερο 3: Οι μυρωδιές του μπάνιου

Για τη μυρωδιά της υγρασίας

Αν έχετε αερόθερμο για να μην κρυώνετε την ώρα που κάνετε μπάνιο, θα χρειαστεί να το «ανάψετε» και πριν μπείτε στην μπανιέρα. Αφού τελειώσετε, αφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά. Η θερμότητά του θα εξαφανίσει τους ατμούς που δημιουργούν την υγρασία.

Για τις υπόλοιπες δυσάρεστες οσμές

Ένα μίγμα που θ’ αποτελείται από δύο φλιτζάνια νερό, ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο περιέχει όλα τα συστατικά που θα εξουδετερώσουν τις άσχημες μυρωδιές.

  • Πρόβλημα νούμερο 4: Τα βρώμικα παπούτσια

Ακόμα και αν φυλάτε τα παπούτσια σε κάποιον ειδικό χώρο ή σε παπουτσοθήκη, η μυρωδιά κάποιων εξ αυτών μπορεί να ταξιδεύει σε όλο το σπίτι αν είναι πολύ έντονη. Το τρικ είναι να τσαλακώσετε ένα φύλλο εφημερίδας και να τη βάλετε μέσα σε κάθε παπούτσι. Θα εκπλαγείτε από την αποτελεσματικότητά του.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Σκόρδο και κρεμμύδι: Αυτά είναι τα μυστικά των σεφ για να μη μυρίζουν τα χέρια μετά το καθάρισμα

Εάν έχετε ψιλοκόψει κρεμμύδι, ή σκόρδο στο παρελθόν, τότε ξέρετε ότι η μυρωδιά που μένει στα χέρια σας δεν φεύγει με τίποτα!

Το σαπούνι δεν είναι αποτελεσματικό για να βγάλει την μυρωδιά από κρεμμύδι ή σκόρδο στα χέρια.

Σκόρδο και κρεμμύδι: Αυτά είναι τα μυστικά των σεφ για να μη μυρίζουν τα χέρια μετά το καθάρισμα

Το μυστικό για να φύγει η μυρωδιά από κρεμμύδι ή σκόρδο

Αν θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από αυτή τη μυρωδιά, αρκεί να τρίψετε με τα χέρια σας ένα… κουτάλι!

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί πραγματικά με το σκόρδο και με κρεμμύδια, των οποίων οι μυρωδιές μπορούν να εξουδετερωθούν με τον ανοξείδωτο χάλυβα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε τα χέρια σας με ένα αντικείμενο από ανοξείδωτο χάλυβα (όπως ένα κουτάλι, ένα μαχαίρι ή ακόμα και την άκρη του νεροχύτη) κάτω από κρύο νερό, σαν το κουτάλι να ήταν σαπούνι.

Όταν τελειώσετε, τα χέρια σας θα έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της άσχημης μυρωδιάς. Μετά, μπορείτε να τα πλύνετε με κανονικό σαπούνι για να μυρίζουν και ευχάριστα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share