Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Viral Tik Τok κόλπο: Πώς να καθαρίσουμε εύκολα τον φούρνο

Θα σου λύσει τα χέρια!

28 Αυγούστου 2021 15:10
Viral Tik Τok κόλπο: Πώς να καθαρίσουμε εύκολα τον φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθαρισμός του φούρνου ξέρουμε πως είναι μια δύσκολη υπόθεση, ωστόσο απαραίτητη.

Όταν πάμε, λοιπόν, να καθαρίσουμε τον φούρνο συνήθως βλέπουμε πως έχουν κολλήσει διάφορα λίπη, που κάνουν ακόμη πιο επίπονη τη διαδικασία του καθαρισμού. Ένα βίντεο, όμως από το Τik Tok προτείνει τη λύση.

Extra tip: Την επόμενη φορά βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος του φούρνου. Σωτήρια λύση!

Θα χρειαστούμε:

  • Μαγειρική σόδα
  • Υγρό καθαριστικό πιάτων
  • Λευκό ξίδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, μισό φλιτζάνι υγρό πιάτων και μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι. Η σόδα θα αντιδράσει με το όξινο ξίδι κι έτσι το διάλυμα θα φουσκώσει. Μόλις γίνει αυτό, παίρνουμε ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα για να ανακατέψουμε το μείγμα και να σχηματίσουμε μια πάστα.

Με αυτήν την πάστα καθαρίζουμε ολόκληρο το εσωτερικό του φούρνου. Αφήνουμε να δράσει για 2 έως 3 ώρες, σκουπίζουμε καλά με ένα πανάκι και ο φούρνος μας είναι πιο καθαρός από ποτέ. Δείτε το βίντεο που έχει πάνω από 215 χιλ. likes και πάνω 4.2 εκατ. προβολές.

Ρίξαμε μαγειρική σόδα σ' όλο τον καναπέ και δείτε τι συνέβη

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού.

Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών μέσα στο σπίτι. Δεν είναι τυχαίο που η μαγειρική σόδα χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως το Νο.1 φυσικό καθαριστικό!

Πολλές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας παλιών καναπέδων που με την παλαιότητά τους δημιουργούν δυσάρεστες οσμές στον χώρο.

μαγειρική σόδα στον καναπέ

Για να διώξετε οποιαδήποτε δυσάρεστη οσμή από τον υφασμάτινο καναπέ σας που έχει προέλθει είτε από παλαιότητα, είτε επειδή έχουν πέσει φαγητά και ποτά πάνω σε αυτόν, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τον καναπέ σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Ρίξτε μαγειρική σόδα με μηλόξιδο στο πλυντήριο σας και γλιτώστε αρκετά χρήματα

Βήμα 1: Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον καναπέ και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα μαγειρικής σόδας που θα ρίξετε.

μαγειρική σόδα

Βήμα 2: Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Έξτρα tip: Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα σας ακολουθώντας ένα παρόμοιο τρικ. Βάλτε στο πίσω μέρος της ντουλάπας ένα ανοιχτό κουτί με μαγειρική σόδα και αφήστε το εκεί για μερικές μέρες. Οι δυσάρεστες οσμές θα απομακρυνθούν εύκολα και γρήγορα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share