Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το καλύτερο τρικ ενάντια στις σφήκες! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια χάρτινη σακούλα

Δείτε το κόλπο

10 Αυγούστου 2021 08:30
Το καλύτερο τρικ ενάντια στις σφήκες! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια χάρτινη σακούλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για να ξεφορτωθείτε τις σφήκες (ή να μη σας πλησιάσουν αρχής εξαρχής) υπάρχουν μερικά απλά tips που θα κρατήσουν την κατάσταση υπό έλεγχο και ΔΕΝ χρησιμοποιούν χημικά!

Καφές

Βάλτε λίγο καφέ σε σκόνη σε ένα μπολ και κάψτε τον λίγο με έναν αναπτήρα. Ο καπνός θα κρατήσει τις σφήκες μακριά.

Κέρματα

κέρματα σφήκες

Οι σφήκες απεχθάνονται τη μυρωδιά του χαλκού και του ορείχαλκου, οπότε τρίψτε με τα χέρια σας μερικά διφραγκάκια και μετά αφήστε τα κοντά σας.

«Όχι» στα πολύχρωμα ρούχα

Όπως και όλα τα έντομα, οι σφήκες έλκονται από τα έντονα χρώματα.

Βασιλικός

βασιλικος σφηκες

Η μυρωδιά ορισμένων φυτών είναι ο κρυπτονίτης των εντόμων και ειδικά ο βασιλικός είναι ό,τι πρέπει για τις σφήκες, όπως και οι ντοματιές (αλλά δεν είναι το ίδιο… διακοσμητικές).

Σκόρδο

Το αιθέριο έλαιο του σκόρδου μπορεί επίσης να κρατήσει μακριά τις σφήκες.

Καλύψτε το φαγητό σας

Μπορεί να είναι αυτονόητο αλλά δεν το κάνουμε πάντα.

Χάρτινη σακούλα

Το κόλπο με τη χάρτινη σακούλα είναι απλά ιδιοφυές, γιατί λειτουργούν ως παγίδα για τις χαζές σφήκες που νομίζουν πως εκεί είναι η φωλιά τους! Δείτε πως να τις χρησιμοποιήσετε στο βίντεο που ακολουθεί:

Δεν πάει ο νους σας! Με αυτό το καλλυντικό θα σταματήσει το τσίμπημα κουνουπιών να σας τρώει

Όσο προσεκτικοί και αν είστε, όσα εντομοαπωθητικά κι αν απλώνετε πάνω σας κάποια στιγμή θα γίνει η “στραβή” και θα αποκτήσετε το πρώτο τσίμπημα κουνουπιού του καλοκαιριού. Επίσης, δείτε μια σπιτική συνταγή για να τα εξαφανίσετε τα κουνούπια.

Μην πτοείστε! Εμείς σας έχουμς τον τρόπο για να γλιτώσετε μια και καλή από την τρομερή φαγούρα που φέρνουν τα τσιμπήματα. Η αίσθηση της φαγούρας προκύπτει από την αλληλεπίδραση του τσιμπήματος με τον αέρα. Έτσι, για να σταματήσετε τη φαγούρα θα πρέπει να μπλοκάρετε τον αέρα που φτάνει στο τσίμπημα.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχετε είναι να βάλετε πάνω στο τσίμπημα διαφανές βερνίκι νυχιών. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά είναι δοκιμασμένο και έχει αποτέλεσμα. Τα συστατικά του βερνικιού είναι αυτά που κρατάνε τον αέρα μακριά από το τσίμπημα. Έτσι δεν αισθάνεστε φαγούρα.

Με αυτό το καλλυντικό θα σταματήσει το τσίμπημα κουνουπιών να σας τρώει

Απλώνετε το βερνίκι πάνω στο τσίμπημα όσο συχνά νιώθετε ότι χρειάζεται μέχρι αυτό να εξαφανιστεί. Πριν φύγετε, λοιπόν, για τις καλοκαιρινές σας διακοπές προμηθευτείτε μερικά μπουκαλάκια διάφανου βερνικιού για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Θαυματουργό: Αυτό το φυτό απωθεί τα κουνούπια!

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν εκείνες τις χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για την ιδιότητα του φυτού που βλέπετε στην φωτογραφία να απωθεί πολύ αποτελεσματικά τα κουνούπια.

Πρόκειται για το πολύ κοινό Sweetgrass, ένα φυτό που απωθεί, όχι μόνο τα κουνούπια, αλλά παραδοσιακά χρησιμοποιείται από κάποιους ιθαγενείς Αμερικανούς για να κρατάει μακρυά κάθε είδους έντομο.

Σε εργαστηριακές δοκιμές, δύο χημικές ενώσεις στο Sweetgrass οδήγησαν τα κουνούπια μακριά από ένα… δελεαστικότατο για εκείνα δείγμα αίματος, ακριβώς όπως θα έκανε και ένα χημικό αντικουνουπικό από εκείνα που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Η διαφορά βέβαια, έγκειται στο ότι το φυτό είναι κάτι απόλυτα φυσικό, ενώ τα χημικά εντομοαπωθητικά μπορεί να είναι επιβλαβή σε πολλές περιπτώσεις για την υγεία σας.

Θαυματουργό: Αυτό το φυτό απωθεί τα κουνούπια!

Το βασικό συστατικό που έχει αυτό το φυτό είναι η κουμαρίνη (coumarin), σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ Charles Cantrell. Το δεύτερο βασικό συστατικό που εντόπισαν οι ερευνητές ήταν η φυτόλη (phytol), ένα κοινό συστατικό σε αιθέρια έλαια από φυτά.

Η ομάδα του δρ Cantrell απομόνωσε αυτά τα χημικά με την διέλευση ατμού μέσα από τα φύλλα του, κάτι που οδήγησε στο διαχωρισμό των ελαιωδών και πτητικών του ενώσεων. Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν αυτές τις ενώσεις, τις “καθάρισα” και τις διαχώρισαν σε 12 επιμέρους κατηγορίες. Αυτά τα 12 δείγματα δοκιμάστηκαν στα κουνούπια για να προσδιοριστούν εκείνες που τα απωθούσαν περισσότερο. Η κουμαρίνη και η φυτόλη ξεχώρισαν σε αυτό τον τομέα.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share