Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Απολαυστικός ύπνος χωρίς κλιματιστικό με αυτά τα… δροσερά tips!

Δοκιμάστε τα και σίγουρα δε θα χάσετε!

7 Αυγούστου 2021 10:58
Απολαυστικός ύπνος χωρίς κλιματιστικό με αυτά τα… δροσερά tips!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λατρεμένη λύση για να δροσιστούμε δεν είναι άλλη από το κλιματιστικό. Αν όμως η τσέπη σας δε "σηκώνει" την παρατεταμένη χρήση του και πρέπει κατά τις βραδινές ώρες να το αποχωριστείτε, βρήκαμε για εσάς μικρά και απλά tips για να απολαύσετε έναν ήρεμο ύπνο. Παράλληλα δείτε και το "κόλπο" για να έχουν τα κλιματιστικά μέγιστη απόδοση.

Πάμε να τα δούμε:

  • Όσο λείπετε από το σπίτι, φροντίστε να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα και φυσικά τα πατζούρια σας κλειστά. Με αυτόν τον τρόπο o χώρος σας θα παραμείνει δροσερός.
  • Χρησιμοποιείτε μόνο βαμβακερά σεντόνια (όχι στον πολυεστέρα, όχι στο σατέν).
  • Αγοράστε μαξιλάρια από φαγόπυρο, τα οποία έχουν την τάση να μη δεσμεύουν τη θερμότητα όπως τα κλασικά μαξιλάρια.
  • Κάνετε ντους με δροσερό νερό λίγο πριν κοιμηθείτε.
  • Κοιμηθείτε με τα εσώpουχά σας ή με ένα κοντό χαλαρό σορτς και ένα βαμβακερό αέρινο t-shirt.
  • Τοποθετήστε στο δωμάτιό σας έναν ανεμιστήρα (προσοχή: να μην πέφτει ο αέρας του απευθείας πάνω σας). Για καλύτερα αποτελέσματα τοποθετήστε μπροστά από τον ανεμιστήρα ένα ποτήρι με πάγο. Θα βοηθήσει το χώρο να γίνει ακόμη πιο δροσερός.
  • Απενεργοποιήστε την τηλεόραση, τον υπολογιστή και γενικότερα τις συσκευές που απελευθερώνουν αρκετή θερμότητα και φυσικά κλείστε τα φώτα του δωματίου σας.
  • Μην χρησιμοποιείτε λάμπες πυρακτώσεως.
  • Πιείτε ένα ποτήρι κρύο νερό λίγο πριν πέσετε για ύπνο!

Απολαυστικός ύπνος χωρίς κλιματιστικό με αυτά τα… δροσερά tips!

Με αυτό το πανέξυπνο τρικ ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει σαν κλιματιστικό

Διανύουμε ένα αρκετά ζεστό καλοκαίρι και όλοι θέλουμε να έχουμε δροσιά μέσα στο σπίτι. Δείτε δύο εύκολα τρικ που μπορούν να «βοηθήσουν» τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά. Ακολουθώντας τα θα μπορείτε να κλείσετε για λίγες ώρες το κλιματιστικό που καίει, συνήθως, περισσότερο ρεύμα. Παράλληλα δείτε και για ποιο λόγο δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοικτό.

Τρικ Νο1

Βάλτε τον ανεμιστήρα στο σωστό σημείο

Για να δροσιστεί το δωμάτιό σας δεν αρκεί να πατήσετε απλά το κουμπί του ανεμιστήρα ώστε αυτός να ξεκινήσει να λειτουργεί. Έχει μεγάλη σημασία σε ποιο σημείο του δωματίου θα τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα σας, μια πληροφορία που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί.

Βάλτε τον ανεμιστήρα στο σωστό σημείο

Βάλτε τον ανεμιστήρα να «κοιτάει» προς το παράθυρο

Ιδανικά καλό θα ήταν πίσω από τον ανεμιστήρα να υπάρχει ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό το τρικ ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας δροσερό αέρα στο δωμάτιο και βοηθώντας το ρεύμα που δημιουργείται να μπει σε όλο τον χώρο.

Αφήστε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο και σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να μπορέσετε να δείτε κάποια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου.

Tip: Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή μπορεί αυτό το τρικ να μην δημιουργήσει τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου σας. Γι' αυτό δοκιμάστε το καλύτερα τις ώρες που ο ήλιος έχει πέσει ή πριν το μεσημέρι. Δεν χρειάζεται να βάλετε τον ανεμιστήρα να φυσάει προς τα πάνω σας για να δροσιστείτε. Υπάρχει ένας ακόμα πιο έξυπνος και δροσιστικός τρόπος.

Προσοχή: Μην βάζετε τον ανεμιστήρα μπροστά από παράθυρο με τα πτερύγια προς το εσωτερικό του δωματίου γιατί έτσι το δωμάτιο δεν δροσίζεται αρκετά και ο ανεμιστήρας χάνει μεγάλο μέρος της αποδοτικότητάς του.

Ένα μπολ με παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα μπορεί να βοηθήσει αρκετά

Τρικ Νο2

Προσθέστε παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα

Αν η διάταξη του δωματίου σας δεν βοηθάει ώστε να εφαρμόσετε το προηγούμενο τρικ, τότε απλά πάρτε ένα μεταλλικό μπολ (το μέταλλο διατηρεί πιο πολλή ώρα τη χαμηλή θερμοκρασία του πάγου) και γεμίστε το με παγάκια. Τοποθετήστε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε αυτός να «φυσάει» τον αέρα πάνω στα παγάκια.

Αν χρειαστεί τοποθετήστε κάποια πετσέτα ή ένα περιοδικό κάτω από το μπολ ώστε να του δώσετε κλίση και να είναι πιο άμεση η επαφή με τον ανεμιστήρα. Με αυτόν τον τρόπο όλο το δωμάτιο θα δροσιστεί πολύ καλύτερα.

Το λάθος που κάνεις με τον ανεμιστήρα και δεν δροσίζεσαι - Δεν θα χρειάζεσαι πια κλιματιστικό

Νομίζεις ότι το κλιματιστικό είναι η κορυφαία λύση; Και όμως, ο ανεμιστήρας είναι το ίδιο χρήσιμος και μπορεί να σε δροσίσει εξίσου, αν σταματήσει να κάνεις το παρακάτω λάθος.

Μπορεί να υπάρχει μέχρι και κόλπο για να λειτουργεί ο ανεμιστήρας σαν κλιματιστικό, ωστόσο ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα τα παρακάτω. Ποιο είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και δεν δροσίζονται; Τοποθετούν τον ανεμιστήρα στο παράθυρο με τις φτερωτές του προς το εσωτερικό του δωματίου!

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας λάθος καθώς μειώνει την αποδοτικότητα του ανεμιστήρα. Κανονικά θα πρέπει να τοποθετείται κοιτώντας προς το παράθυρο και να έχει πίσω του (ιδανικά) μία άλλη ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο για να δημιουργεί φυσικό ρεύμα.

Σ' αυτή τη θέση ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό του σπιτικού και δημιουργεί μαζί με το άνοιγμα πίσω του, μία πιο φυσική και δροσερή ροή αέρα. Για να το διαπιστώσετε θα πρέπει να περιμένετε περίπου 5 λεπτά.

Μην κοιμάστε με ανεμιστήρα ανοικτό

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share