Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Έτσι θα κάνετε τα πλακάκια σας να φαίνονται σαν καινούρια! 8 πανίσχυρα tips για πατώματα που αστράφτουν!

Τα συστατικά τα έχετε ήδη στο σπίτι σας!

4 Αυγούστου 2021 10:20
Έτσι θα κάνετε τα πλακάκια σας να φαίνονται σαν καινούρια! 8 πανίσχυρα tips για πατώματα που αστράφτουν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τίποτα δεν κάνει το σπίτι σας να δείχνει τόσο παλιό όσοι οι βρόμικοι σοβάδες. Είναι άσχημο, είτε είναι στα πλακάκια της κουζίνας, του μπάνιου ή στο πάτωμα. Και όχι μόνο είναι άσχημο, αλλά δεν είναι και υγιεινό.

Οι σοβάδες είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη μούχλας και την παγίδευση βρομιάς. Αν ακουμπάτε αυτούς του σοβάδες συχνά, τότε μεταφέρετε αυτή την βρομιά και την μούχλα παντού στο σπίτι σας.

Μπορεί να φαίνεται κουραστικό, αλλά μπορείτε να καθαρίσετε μια χαρά τους σοβάδες σας με τα σωστά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρά χημικά, αλλά πρέπει να αερίζεται καλά ο χώρος όσο καθαρίζετε.

Γι’αυτό τα καθαριστικά με φυσικά υλικά είναι η καλύτερη επιλογή. Σας εγγυόμαστε ότι έχετε τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά ήδη στο σπίτι σας. Είστε έτοιμοι;

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και ξεκινήστε το καθάρισμα:

1. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στους επίμονους σοβάδες. Τρίψτε τους με ένα σφουγγάρι, νερό και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα.

2. Ξίδι

Για τους πολύ βρόμικους σοβάδες, χρησιμοποιήστε ξίδι. Πάρτε ένα νωπό σφουγγάρι και βουτήξτε το μέσα σε λευκό ξίδι. Περάστε με αυτό τους σοβάδες και στη συνέχεια τρίψτε τους χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα και μαγειρική σόδα. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ αποτελεσματικός.

3. Καταπολεμήστε τη μούχλα με οξυζενέ

Αν έχετε πρόβλημα με τη μούχλα, στο μπάνιο σας ας πούμε, τότε αυτό το μίγμα θα σας σώσει. Χρησιμοποιήστε 1 μέρος οξυζενέ (3%) και ένα μέρος νερού. Ανακατέψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Ψεκάστε τους σοβάδες και αφήστε το μίγμα να καθίσει για 45 λεπτά με μία ώρα. Μετά ξεπλύντε.

4. Αλάτι

Το αλάτι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, γι’αυτό είναι καλό για απολύμανση, καθάρισμα και τρίψιμο. Απορροφά την υγρασία της μούχλας και την εξουδετερώνει. Τρίψτε τους σοβάδες με αλάτι χρησιμοποιώντας ένα νωπό πανί, αφήστε το να κάτσει όλο το βράδυ και το πρωί θα έχει καθαρίσει. Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε χοντρό αλάτι, όπως το αλάτι Epsom.

5. Κιτρικό οξύ

Πιθανόν να γνωρίζετε ότι το κιτρικό οξύ βοηθά έχει την ιδιότητα να ανοίγει το χρώμα – για παράδειγμα, χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για να εξαφανίσει τις σκούρες κηλίδες. Το κιτρικό οξύ μπορεί να εξουδετερώσει την μούχλα. Αν θέλετε να καθαρίσει πραγματικά, τότε ανακατέψτε το με μαγειρική σόδα όταν τρίβετε τους σοβάδες.

6. Βόρακας

Ο βόρακας είναι όμοιος με την μαγειρική σόδα, από την άποψη ότι καθαρίζει, απολυμαίνει και απομακρύνει τις οσμές. Χρησιμοποιήστε το όπως την σόδα – τρίψτε τους σοβάδες με ένα υγρό πανί και θα δείχνουν σαν καινούριοι.

7. Καθαρισμός με ατμό

Ο ατμός δεν θα αλλάξει το χρώμα των σοβάδων σας, αλλά θα τους απολυμάνει και θα απομακρύνει την βρομιά. Με αυτή τη φυσική λύση μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα μικρόβια και την μούχλα και να εφαρμόσετε εύκολα κάποιο από τα παραπάνω καθαριστικά στην συνέχεια.

8. Υγρό σαπούνι Καστίλλης

Αυτό το φυσικό σαπούνι παράγεται από φυτά χωρίς χημικά. Χρησιμοποιήστε το σε υγρή μορφή μαζί με νερό και μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τους σοβάδες σας. Αυτό το υλικό είναι μια καλή επένδυση για τον καθαρισμό του σπιτιού σας.

Έτσι θα κάνετε τα πλακάκια σας να φαίνονται σαν καινούρια! 8 πανίσχυρα tips για πατώματα που αστράφτουν!

Καθαριότητα στο σπίτι: Tips για να καθαρίσετε τα πατώματα από πλακάκι, ξύλο και βινύλιο

Ένα καθαρό πάτωμα είναι η μισή καθαριότητα του σπιτιού και αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Γι αυτό κι εμείς θα σας δώσουμε τα κατάλληλα tips για να καθαρίσετε σωστά και αποτελεσματικά τα πατώματα σας – απ ‘ότι υλικό και να είναι φτιαγμένα.

Κεραμικά πλακάκια Τα κεραμικά πλακάκια μπορούν εύκολα να καθαρίσουν απλώς με ζεστό νερό. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, είναι να βάλετε πρώτα μια καλή σκούπα ώστε να μην υπάρχει βρωμιά. Μια σφουγγαρίστρα με μικροΐνες είναι ιδανική για τον καθαρισμό αυτού του τύπου πατώματος. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος δύσκολος λεκές και χρειάζεται να τον τρίψετε με το χέρι, επιλέξτε ένα μαλακό πανί και κάντε κυκλικές κινήσεις.

Ξύλινα πατώματα Μια καλή ιδέα για να καθαρίσετε το ξύλινο πάτωμά σας είναι να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό και δύο φακελάκια τσάι. Το τσάι περιέχει ταννικό οξύ που βοηθάει στο γυάλισμα του ξύλου. Αφήστε τα φακελάκια σε βραστό νερό για μερικά λεπτά και έπειτα ρίξτε το νερό σε στον κουβά. Πάρτε ένα απαλό πανί (ή μια σφουγγαρίστρα), στίψτε το καλά και καθαρίστε το ξύλο. Θα εκπλαγείτε από την γυαλάδα.

Tip: Εάν το ξύλο σας έχει γρατσουνιές πάρτε μια κηρομπογιά στο χρώμα του πατώματος και «τρίψτε» τη στη γρατσουνιά για να γεμίσετε το κενό. Βάλτε το πιστολάκι σας στη πιο δυνατή σκάλα, ζεστάνετε την περιοχή που μπήκε η κηρομπογιά και περάστε την με ένα απαλό ύφασμα.

Πατώματα βινυλίου Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα πατώματα βινυλίου είναι να χρησιμοποιήσετε βόρακα. Ρίξτε βόρακα σε έναν κουβά με ζεστό νερό και πλύνετε το πάτωμα. Αν δεν τον βρίσκετε σε κάποιο σούπερ μάρκετ, μπορείτε πάντα να τον παραγγείλετε διαδικτυακά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share