Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα μυστικά της κανέλας: Πώς την χρησιμοποιούμε στα φυτά του κήπου

Mπαχαρικό με πολλές χρήσεις!

27 Ιουλίου 2021 13:59
Τα μυστικά της κανέλας: Πώς την χρησιμοποιούμε στα φυτά του κήπου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιες χρήσεις της κανέλας γνωρίζετε; Η κανέλα είναι ένα είδος μπαχαρικού που προέρχεται από τη Σρι Λάνκα. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η κανέλα έχει θαυμάσιες ιδιότητες, που βρίσκουν εφαρμογές στην υγεία και στην ομορφιά.

Οι χρήσεις της σε φαγητά και επιδόρπια είναι ευρέως γνωστές, επειδή πολλοί αγαπούν τη γεύση και το άρωμά της. Η κανέλα έχει επίσης εξαιρετική δράση κατά των παθήσεων όπως η χοληστερίνη και ο διαβήτης.

Σήμερα όμως θα εστιάσουμε σε μια χρήση της κανέλας που δεν είναι τόσο γνωστή: στην κηπουρική. Αυτό το μπαχαρικό με τις πολλές χρήσεις, το οποίο προέρχεται από το δέντρο που φέρει το ίδιο όνομα, μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό σύμμαχο στη φροντίδα της ομορφιάς των φυτών.

Οι χρήσεις της κανέλας στην κηπουρική

Οι χρήσεις της κανέλας, όταν είναι τριμμένη, επεκτείνονται και στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων στην κηπουρική. Μπορείτε να επιτύχετε εκπληκτικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τη στα φυτά σας.

Καθώς η κανέλα αποτελεί φυσικό μυκητοκτόνο, όπως αναφέρει και ο Δρ. Visweswara Rao Pasupuleti στη μελέτη του, μπορείτε να εξαλείψετε μύκητες και έντομα, να προστατέψετε τα φυντάνια και να βοηθήσετε στην επούλωση μικρών πληγών χρησιμοποιώντας τη στα φυτά σας. Επιπλέον η κανέλα είναι ένα φυσικό, υγιεινό και οικονομικό προϊόν, επομένως είναι εξαιρετικό για χρήση στον κήπο.

  • Η κανέλα προστατεύει τα φυτά από τα έντομα

    Η κανέλα είναι εξαιρετική για τους ανθρώπους αλλά όχι για τα έντομα. Έτσι, αν έχετε μυρμήγκια ή κουνούπια που κατακλύζουν τα φυντάνια που μόλις φυτέψατε, μην απελπίζεστε. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά χρησιμοποιώντας λίγη κανέλα.

Για να κρατήσετε αυτά τα παράσιτα υπό έλεγχο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγη κανέλα γύρω από το φυτό ή στα σημεία από όπου θέλετε να εξαλείψετε αυτά τα ανεπιθύμητα έντομα.

  • Η κανέλα εξαλείφει τους μύκητες

Οι μύκητες είναι ακόμα ένας εχθρός της καλής υγείας των φυτών. Αν δείτε ίχνη μούχλας και μυκήτων στα φυτά σας, απλώς ρίξτε σε αυτά λίγη τριμμένη κανέλα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των μυκήτων ή της μούχλας.

Αν το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, πρέπει να αφαιρέσετε τους μύκητες από το φυτό. Αν οι μύκητες βρίσκονται στο χώμα, μπορείτε απλώς να αλλάξετε το χώμα και τη γλάστρα του φυτού.

Ωστόσο, αν οι μύκητες βρίσκονται στο φυτό, ρίξτε επάνω του λίγη τριμμένη κανέλα για να σταματήσετε την εξάπλωσή τους.

Παρομοίως, αν οι μύκητες εμφανιστούν στο χώμα, ρίξτε λίγη κανέλα και θα δείτε ότι αυτό αρκεί για να αποκατασταθεί η υγεία των φυτών σας.

  • Η κανέλα εξουδετερώνει τις ασθένειες

Όταν καλλιεργούμε φρούτα ή λαχανικά, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι ασθένειες στα φυντάνια, οι οποίες μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξή τους σε υγιή και όμορφα λαχανικά και φρούτα.

Οι σπόροι ή τα φυντάνια μπορεί να προσβληθούν από ασθένειες που τα κάνουν να μαραίνονται, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε διάφορα είδη μυκήτων ή σε κακές συνθήκες στο έδαφος.

Οι χρήσεις της κανέλας δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω. Για να προλάβετε τις σοβαρές συνέπειες των ασθενειών, απλώς ρίξτε λίγη κανέλα στην κοπριά ή στο χώμα των φυτών σας.

  • Κανέλα για τα μοσχεύματα

Αν φυτεύετε μοσχεύματα, μη χρησιμοποιείτε χημικά για να διεγείρετε τις ορμόνες των ριζών.

Μπορείτε απλώς να ρίξετε τριμμένη κανέλα στον βλαστό του μοσχεύματος που θέλετε να φυτέψετε και αυτό ήταν.

Τα μυστικά της κανέλας: Πώς την χρησιμοποιούμε στα φυτά του κήπου

Η κανέλα αποτελεί την τέλεια λύση και γλιτώνετε χρήματα, αφού δεν χρησιμοποιείτε ακριβά προϊόντα για να ενισχύσετε την ανάπτυξη των μοσχευμάτων που φυτεύετε.

Συνταγή για μυκητοκτόνο

Αν αναπαράγετε τα φυτά σας για μοσχεύματα και αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα κηπουρικής που δεν σας επιτρέπουν να έχετε καλά αποτελέσματα, υπάρχει λύση. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για ένα ισχυρό μυκητοκτόνο που περιέχει κανέλα ως βασικό συστατικό του.

Υλικά

  • 1/2 λίτρο νερό
  • 2 τριμμένες ασπιρίνες
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλα (10 γραμμάρια)

Προετοιμασία

  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Αφήστε το στην άκρη για 12 ώρες.
  • Μετά τις 12 ώρες, στραγγίστε το μείγμα και βάλτε το νερό σε ένα άλλο δοχείο.
  • Μουλιάστε τα μοσχεύματα στο υγρό αυτό για δύο ώρες.
  • Φυτέψτε κανονικά τα μοσχεύματα.
  • Η ασπιρίνη θα επιταχύνει την ανάπτυξη ριζών και η κανέλα θα λειτουργήσει ως μυκητοκτόνο. Αν σας μείνει υγρό, πετάξτε το, επειδή δεν μπορεί να διατηρηθεί μετά τη χρήση.
  • Η κανέλα θεραπεύει τις πληγές των φυτών

Αν έχετε κλαδέψει υπερβολικά τα φυτά ή, αν αφαιρώντας ζιζάνια, παραμελήσατε και τραυματίσατε τα φυτά σας, μπορείτε να τα βοηθήσετε να θεραπευτούν ρίχνοντας κανέλα στην πληγή.

Αυτό θα προλάβει τις ασθένειες ή την περαιτέρω βλάβη του φυτού και θα επιταχύνει τη διαδικασία ίασής του. Όλα αυτά τα κόλπα είναι φανταστικά για τον κήπο. Πέραν από αυτές τις χρήσεις της κανέλας αποτελεί και μια φυσική επιλογή που μυρίζει υπέροχα. Μη διστάσετε να τη χρησιμοποιήσετε στα φυτά σας, επειδή θα προσέξετε ότι θα γίνουν πιο υγιή και πιο δυνατά. Φροντίστε να έχετε τριμμένη κανέλα στο ντουλάπι σας, καθώς μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στον κήπο σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share