Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το απόλυτο κόλπο! Πώς φτιάχνουμε παγίδα για σφήκες, κουνούπια, σκνίπες

Δείτε την κατασκευή

27 Ιουλίου 2021 12:15
Το απόλυτο κόλπο! Πώς φτιάχνουμε παγίδα για σφήκες, κουνούπια, σκνίπες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτη κατασκευή που είναι απαραίτητη για το καλοκαίρι και όχι μόνο. Παγίδα για κουνούπια, σφήκες, σκνίπες λοιπόν με οικολογικό χαρακτήρα και πολύ πολύ οικονομική!

Τώρα λοιπόν που τα κουνούπια κάνουν τρελές επιδρομές και μεταξύ άλλων μας πίνουν το αίμα είναι η κατάλληλη στιγμή να σας παρουσιάσουμε τα συγκεκριμένα βίντεο με τις παγίδες.

Είναι δοκιμασμένη και κάνει δουλειά αρκεί να ακουλουθήσετε πιστά της οδηγίες και να χρησιμοποιήσετε τα υλικά τα οποία πιστέψε με είναι τα πιο απλά του κόσμου!

Παρακάτω θα βρείτε 2 βίντεο. Το ένα είναι η παρουσίαση της παγίδας και το άλλο η διαδικασία της κατασκευής!

Παρουσίαση παγίδας

Κατασκευή παγίδας

Έρευνα: Ενδείξεις ότι οι σφήκες επιδεικνύουν λογική που μοιάζει με την ανθρώπινη!

Η σφήκα έχει τη δική της λογική που μοιάζει με την ανθρώπινη.

Οι Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν τις ενδείξεις ότι ένα μη σπονδυλωτό ζώο, η σφήκα, διαθέτει μια ικανότητα λογικής, συγκεκριμένα να χρησιμοποιεί ήδη γνωστές σχέσεις για να βγάλει συμπεράσματα σε σχέση με άγνωστες σχέσεις.

Για παράδειγμα, αν το Α είναι μεγαλύτερο από το Β και το Β μεγαλύτερο από το Γ (πράγματα ήδη γνωστά), τότε βγαίνει το συμπέρασμα πως και το Α είναι μεγαλύτερο από το Γ (κάτι αρχικά άγνωστο).

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες βρήκαν διάφορα σπονδυλωτά ζώα, όπως μαϊμούδες, πουλιά και ψάρια, που έχουν την ικανότητα τέτοιας λογικής.

Όμως η μοναδική έως τώρα μελέτη σε μη σπονδυλωτά (τις μέλισσες) δεν είχε διαπιστώσει ανάλογη ικανότητα. Ως πιθανή εξήγηση είχε προταθεί ότι το μικρό νευρικό σύστημα της μέλισσας αποτελεί εμπόδιο για μια τέτοια λογική ικανότητα.

Έρευνα: Ενδείξεις ότι οι σφήκες επιδεικνύουν λογική που μοιάζει με την ανθρώπινη!

Οι σφήκες έχουν νευρικό σύστημα περίπου ίδιου μεγέθους όπως οι μέλισσες (μικρότερο από κόκκο ρυζιού, με ένα εκατομμύριο νευρώνες), αλλά επιδεικνύουν πιο πολύπλοκη κοινωνική συμπεριφορά, που δεν έχει παρατηρηθεί στις κυψέλες των μελισσών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την εξελικτική βιολόγο Ελίζαμπεθ Τίμπετς του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Biology Letters", πειραματίσθηκαν με δύο κοινά είδη σφηκών (Polistes dominula και Polistes metricus), επιβεβαιώνοντας ότι τελικά οι σφήκες είναι πιο...λογικές από τις μέλισσες.

«Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε ένα ολοένα αυξανόμενο όγκο δεδομένων που δείχνουν ότι το μικροσκοπικό νευρικό σύστημα των εντόμων δεν περιορίζει τις εξελιγμένες συμπεριφορές. Δεν λέμε ότι οι σφήκες χρησιμοποιούν την παραγωγική λογική για να λύσουν ένα πρόβλημα, αλλά φαίνεται να χρησιμοποιούν γνωστές σχέσεις για να βγάλουν συμπεράσματα σε σχέση με άγνωστες σχέσεις», δήλωσε η Τίμπετς, η οποία μελετά τη συμπεριφορά των σφηκών εδώ και 20 χρόνια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share