Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4+1 διαφορετικές χρήσεις σαπουνιού που θα σας λύσουν τα χέρια!

Εκτός από το να πλύνεις τα χέρια σου

27 Ιουλίου 2021 10:29
4+1 διαφορετικές χρήσεις σαπουνιού που θα σας λύσουν τα χέρια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως αποδεικνύεται το σαπούνι έχει κι άλλες χρησιμότητες από το να καθαρίζει απλά τα χέρια σου και το σώμα σου, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν στην καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, είναι τέλειο να το χρησιμοποιήσεις για να βουλώσεις τις τρύπες στον τοίχο σου. Μπορείς ακόμα εύκολα να κάνεις το καθρέφτη σου να μην θολώνει όπως και τα γυαλιά σου.

Για αυτό είμαστε σίγουρες ότι μια μπάρα σαπουνιού είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι και βρήκαμε κάποια κόλπα που το αποδεικνύουν. Για δες λοιπόν:

Καθάρισε με σαπούνι τα σπασμένα γυαλιά

Σε όλες έχει τύχει να σπάσει ένα ποτήρι ή ένα πιάτο αλλά συμβαίνει συχνά τα θραύσματα να είναι τόσο μικρά που τα μάτια μας δεν τα βλέπουν καν. Έτσι, το γυαλί μπορεί να παραμείνει στο πάτωμα και να προκαλέσει τραυματισμούς. Είναι απαραίτητο, για λόγους ασφαλείας, να καθαρίσεις όλα τα κομμάτια. Σε αυτήν την περίπτωση, μια μπάρα σαπουνιού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Πώς; Απλώς πιάσε ένα σαπούνι και πέρασε το πάνω από την περιοχή έτσι ώστε να μπορείς να μαζέψεις τα θραύσματα. Μην βιάζεσαι, κάνε το προσεκτικά, για να βεβαιωθείς ότι έχεις μαζέψει όλα τα μικροσκοπικά κομμάτια που βρίσκονται στο πάτωμα.

Απαλλάξου από αυτό το εκνευριστικό τρίξιμο της πόρτας.

Το σαπούνι δεν είναι μόνο χρήσιμο για το καθάρισμα αλλά μπορεί να σε βοηθήσει με μια ενοχλητική πόρτα. Εάν έχεις κουραστεί από το τρίξιμο, απλώς τρίψε τους μεντεσέδες με ένα σαπούνι. Στη συνέχεια, άνοιξε και κλείσε την πόρτα μερικές φορές, έτσι ώστε το σαπούνι να εξαπλωθεί σε όλο τον μηχανισμό. Απίστευτο;

 4+1 διαφορετικές χρήσεις σαπουνιού που θα σας λύσουν τα χέρια!

Τρίψε τον καθρέφτη του μπάνιου σου για να αποφύγεις το θόλωμα

Eντάξει, αυτό μπορεί και να μην είναι και το πιο δύσκολο πρόβλημα, αλλά παρόλα αυτά, μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν κάθε φορά που κάνεις ντους θολώνει ο καθρέφτης σου στο μπάνιο. Ένα σαπούνι μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

Πάρε τη μπάρα του σαπουνιού και τρίψε προσεκτικά το τζάμι του καθρέφτη. Δεν χρειάζεται να είναι παχύ το στρώμα. Όταν τελειώσεις, πάρε ένα μαλακό βαμβάκι ή ένα πανί μικροϊνών που δεν θα αφήσει χνούδια και γυάλισε τον καθρέφτη μέχρι να γίνει ξανά λαμπερός.

Βάλε ένα σαπούνι στην ντουλάπα σου, ώστε να αποφύγεις τη μυρωδιά της κλεισούρας

Το σαπούνι αφήνει το άρωμά του στο περιβάλλον του. Διάλεξε ένα σαπούνι με τη μυρωδιά που σου αρέσει περισσότερο (το άρωμα white musk ή η λεβάντα είναι υπέροχο) και άφησέ το σε ένα ράφι. Ή ακόμη καλύτερα, γιατι δεν διαλέγεις ένα απίθανο χειροποίητο σαπούνι - κόσμημα με τη μυρωδιά της αρεσκείας σου;

Βούλωσε τις τρύπες που έχει ο τοίχος σου όταν δεν έχεις τα ειδικά εργαλεία

Οι τρύπες από τα καρφιά στον τοίχο μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικές, ειδικά αν τις βλέπεις κάθε μέρα. Είναι, όμως, εύκολο να τις διορθώσεις, ακόμη και χωρίς τα ειδικά εργαλεία καθώς το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σαπούνι.

Τρίψε ένα σαπούνι πάνω στις τρύπες του τοίχου. Στη συνέχεια βγάλε πάνω από την επιφάνεια το σαπούνι που περισσεύει και είναι έτοιμο!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share